Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев подаде оставка, съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева пред депутатите в пленарната зала.

Георгиев е депозирал молбата си за освобождаване от длъжност днес. Председателят на НС Караянчева предложи точката за предсрочното му освобождане да бъде включена в дневния ред на депутатите за днес и това бе подкрепено от пленарна зала.

Припомняме, че Пламен Георгиев излезе в дълъг отпуск заради Апартаментгейт, след препоръка на премиера Борисов. Това се случи, след като журналистически разследвания разкриха, че той е собственик на незаконна постройка на покрива в кооперацията, в която живее - сауна, барбекю...

Апартаментгейт взе "главите" също така на комшиите - министъра на правосъдието Цецка Цачева и председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партия ГЕРБ Цветан Цветанов, които са закупули жилища от една и съща фирма, в една и съща кооперация, на занижени цени.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.