Предаванията на популярните журналисти Люба Кулезич и Сашо Диков отново са в оптиката на Държавната Мафия (ДМ). Те не са на хранилката на министерства по европрограми, нито разчитат на държавните и общински бюджети и имат смелостта да дават трибуна на Истината, като техни гости са лицата включени в забранителния списък на другите медии. По примера на тв BiT, която беше продадена, за да бъде закрита, отново заради предванията на Диков и Кулезич, които както вече казахме са неудобни за ДМ, защото тя обича тишината, лъжите, пропагандата и манипулациите, този път, обаче, чрез прокуратурата се цели същия ефект.
Държавното обвинение е изпозлвано като пощенска кутия, но амбицията на подателя и тези, които стоят зад него, е далеч по-смела - Гешев да се развихри и да закрие телевизията, а така Кулезич и Диков поне за малко да замлъкнат. Главният прокурор на Република България Иван Гешев, обаче, трябва да е извън орбитата си, за да се впусне в подобно начинание, което ще срути крехкия му рейтинг в международен план и ще предизвика поредната обществена криза в България.
Свободата на словото в България е застрашена, а тя, както и върховенството на закона, са основополагащите стълбове на всяка Демокрация. Да му мисли Иван Гешев!

Liberta.bg публикува позицията на БОЕЦ, а след нея и коментара за случващото се на адвокат Даниел Божилов:

Прокуратурата подготвя показното убийство на телевизия Евроком!

Вчера стана ясно, че има подаден сигнал до ВКП (разбирайте Гешев) срещу телевизия Евроком. БОЕЦ проверихме информацията и тя бе официално потвърдена от прокуратурата. Сигнала е  за ‘незаконно финансиране” и негов автор е Николай Бареков. Прокуратурата е реагирала светкавично и сигнала е разпределен на Специализирана прокуратура, ръководена до скоро лично от Гешев и занимаваща се с разследвания срещу министри, депутати и магистрати.

Подобни сигнали никога не са плод на нечия самоинициатива. Винаги става дума за сценарий с конкретна цел. В случая целта е телевизия Евроком да бъде унищожена и работещите в нея журналисти да бъдат свалени от ефир. Предаванията на Люба Кулезич, Владо Береану, Сашо Диков, Николай Колев и др. дават последната свободна трибуна в телевизионното пространство в България. Поставят теми и канят гости, които никъде другаде не могат да бъдат чути и коментирани, освен при тях и Веселин Дремджиев! Теми и гости неудобни за властимащите. Самият Бареков до скоро имаше предаване, като външна продукция в Евроком, за което си плащаше, но преди Нова година договора му бе прекратен. Евроком бе и единствената телевизия, която отразяваше обективно всички процеси и протести свързани с избора на Гешев от самото начало. Знаем, че свободата на словото не е на почит в държавата на мафията и всеки имащ куража да говори и отстоява Истината се превръща в мишена за бухалките на мафията – Прокуратура, НАП, ДАНС, ГД БОП и тн. БОЕЦ сме изпитвали на собственият си гръб силата на тези бухалки. По същият сценарий – донос до прокуратурата за „незаконно финансиране”, след което – ревизии, призовки, досъдебни, разпити и целият ченгеджийски арсенал!

В момента Пеевски и Борисов имат нужда от едно публично убийство на медия и то на телевизия, което да послужи за назидание на всички останали, защото в последно време организации като БОЕЦ и отделни медии разклатиха застрашително мафиотското статукво.  Предполагаме, че става дума за сценария, по който бе унищожена и покойната вече телевизия BIT. Разликата е , че BIT я купиха, за да я унищожат и свалят водещите и журналисти от ефир, докато Евроком, която явно не се продава ще бъда ударена брутално със същата цел. Това  са същите журналисти – Кулезич, Диков и колегите им, които бяха и в основата на проекта BIT! Историята се повтаря. Този път обаче гражданите можем и трябва да реагираме, защото това е удар не само срещу една частна медия, а удар срещу свободата на словото, срещу всеки един от нас! В ход е цяла гнусна и брутална кампания срещу свободните медии. Нещо, което Гешев заяви още преди неговият избор и бърза да реализира. Ударите срещу сайтовете Биволъ, Фрогнюз, както и свалянето от ефир на неудобни за властта журналисти работещи в медии придобити от близки до Борисов и Пеевски олигарси е ход още от миналата година! Прокуратурата издаде Европейска заповед за разпит на журналиста Атанас Чобанов заради разкритията на Биволъ по АпартаментГейт и Къщи за гости! А ударите и репресиите срещу БОЕЦ станаха ежедневни и все по-брутални!

Резултат с изображение за кулезич и диков

От нашият опит ще ви кажем какво ще последва – мафията ще удари с цялата сила на своите институции-бухалки Евроком по най-бруталният и показен начин на който са способни. Разбира се, широко отразено от лешоядните им дръжки на микрофони. Първо ще ги свържат с Цветан Василев, или с някой друг олигарх, който уж финансирал незаконно медията. Не им трябват доказателства, нужен им е само донос, или дори фалшив сигнал. Класика, която се изтърка, но няма за какво друго да се хванат. Ще гледаме как „качулките” от ДАНС, или ГД БОП нахлуват в една частна медия, изземват компютри и документи, ще гледаме показни арести на собственици и журналисти, ще наблюдаваме едно убийство. Всъщност , ако прокуратурата иска да разследва медия и лица финансирани незаконно, то спокойно може да разследва Николай Бареков и „неговата” телевизия, в която бяха налети милиони от КТБ и Цветан Василев. Вместо това прокуратурата иска да убие Евроком. Ако го позволим! Защото гражданите имаме силата да спрем това мракобесие! Първото и най-важното е да дадем максимална гласност на случващото се! Да алармираме международните институции и медии. И да се организираме за ответна реакция.

Резултат с изображение за нахлуват с качулки

На 23.01. БОЕЦ и непримиримите граждани излизаме в 10.00ч. пред ВСС с искане за Оставките на Гешев и правителството на мафията. Ще добавим и още една цел – ДОЛУ РЪЦЕТЕ НА МАФИЯТА ОТ ЕВРОКОМ И СВОБОДНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ! 

Продължаваме!

Даниел Божилов: 

Е май дойде времето за саморазправа на Мутрите с последната останала независима телевизия Евроком, която е и единствената която пряко или косвено не е на държавната хранилка.

След като лятото не мина номера с купуването й в лицето на отгледания от властта опозиционер Славчо Трифонов нещата отиват на план Б. Явно братя Вълневи проявиха повече здрав разум и предпочетоха да продадат BiT тв.

Лицето в основата на организираната атака е познато. Барекът вече има доказан опит в ликвидирането на медии. Този постен цирк го гледахме с ликвидацията на ТВ7 и Нюз 7, където главно действащо лице беше същия субект. Подпомаган активно в действията си от прокуратурата и Бетито Чампоева, Жотева или както сега се казва от СЕМ.

Злите езици твърдят, че именно Барекът е човека нашепвал в ушенцето на Жотева по телефона час по час как да накара другите от СЕМ да отнемат лицензите на ТВ7, че да може телевизията да бъде бастисана.

Малцина знаят, че впоследствие това решение за отнемане на лиценза беше обявено за незаконно от Върховния административен съд. Телевизията обаче вече нямаше техника, но имаше Синдик който не беше заинтересован да заведе иск за вреди срещу СЕМ за незаконното отнемане на лиценза и бастисване на телевизията.

Та тъй се докарахме до престижното 111 място по свобода на словото. Три първи места за Борисов. Интересно къде ще се смъкнем ако Евроком бъде спрян или ако се предприеме едно по-сериозно разследване за схемите на финансиране на държавата на уж частни медии. Гледам и сега тръгнали сериозни реклами за незнайно колко пари по медийната група на Домусчиев на Българската банка за развитие известна повече като банката основен донор на Пеевски. От къв зор тази банка (която не е банка) е решила да се рекламира? Но на този въпрос едва ли ще се получи отговор. Просто защото няма журналист който да го зададе.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.