„Чрез хартиените бюлетини мафията си връща контрола над държавата. Крадци на гласове, крадци на избори са трите партии, които в момента унищожават Изборния кодекс. Статуквото победи в този парламент.“

Това заяви Мая Манолова, лидер на Изправи се България пред Народното събрание по време на дебатите на Изборния кодекс днес. Активисти на формацията бяха пред входа на парламента, за да изразят възмущението си срещу опитите за връщане на хартиената бюлетина в изборите. Тя изчисли:

„Приготвили са се да си нагодят изборните правила така, че да си осигурят служебно предимство. За ГЕРБ връщането на хартиените бюлетини се измерва с 100-200 хил гласа. ДПС също добре боравят с хартията. А изпълнител на поръчката се оказва Нинова, която превърна партията си в придатък на коалицията ГЕРБ – ДПС.“ Въпреки това гласовете за БСП няма да се увеличат, прогнозира Манолова. 

Като „пълна лъжа и прах в очите на хората“ определи тя твърдението, че партиите в парламента изобщо имат намерение да правят правителство. Според Манолова тесе готвят за избори и най-важното за трите партии на статуквото е Изборният кодекс.

По думите ѝ БСП са сменили отбора на „промяната“ с групировката на мутромафиотските структури, които ще си вземат изборите през март.

„Единственото решение е този парламент да се разпусне. Няма да има правителство. Нито ГЕРБ, ще направи правителство, нито ще има правителство на малцинството, нито най-малката група, която чисто по генералски е готова на всичко, ще направи правителство.“

Лидерът на Изправи се България призова президентът да наложи вето на промените в Кодекса и парламентът да се разпусне преди да са имали време трите партии на статуквото да го преодолеят. По думите ѝ връщането на хартиените бюлетини ще унищожи всяка надежда за честни избори.

Вижте цялото изказване на Манолова пред парламента тук

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.