Това е третото по ред посегателство над фоторепортера от бургаския вестник "Черноморски фар" Борислав Пенков. Според него вече се касае за опит за убийство.

Заради умишлено запалена гума пред входната врата на Пенков, в 3.30 часа електрическата инсталацията на втори вход в Бургаския ж.к. "Зорница" гръмва. Стигналите до таблото пламъци засягат 15 електромера, които са в неизправност. Все още ел. захранването не е възстановено.  Пожарът е бил потушен от четирима огнеборци. Извършен е щателен оглед от служителите на 5-то РПУ.


Петър Биберов - Кюфтето

Преди година фоторепортерът Борислав Пенков снима опожарено заведение в черноморския град, когато бива нападнат с удари от 37-годишния Петър Биберов с прякор "Кюфтето". Тогава Биберов сключва споразумение с прокуратурата, а Пенков не предприема последващи действия от съжаление към нападателя си. От тогава започват и неприятностите на журналиста. Преди да бъде запален целият вход на блока, в който живее, целенасочено някой изпочупва прозорците му.

"Първите два пъти бяха за сплашване. Сега вече е опит за убийство, входът е обгазен, вратата ми изгоряла. В момента, в който научат, че има образувано дело и в прокуратурата, ме нападат. Преди казах, че всички спорове се решават в съда. Това тук е саморазправа, нарушаване на човешки права, опит за убийство", споделя фотожурналистът от Бурагс Борислав Пенков.

За палежа пред жилището на бургаския журналист е арестуван 37-годишният му съгражданин Петър Биберов - Кюфтето.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.