В Еврорезолюцията за върховенство на закона в България,  приета от Европейския парламент на 8 октомври 2020 г., е записано:  “Европейският парламент изразява загриженост от привлеклите по-слабо обществено внимание примери за недостатъци, свързани с принципите на правовата държава в България, например третирането на собствениците на апартаменти в „Сънсет ризорт“ в Поморие“.

В интервю за "24 часа" кметът на Поморие от ГЕРБ Иван Алексиев обвинява евродепутата Клеър Дейли в "конфликт на интереси".
Ето какво казва той:

"На 16 октомври тази евродепутатка ще е в Поморие и аз ще задам много въпроси. Аз като кмет не съм поканен, ще отида, за да попитам чии интереси защитава - лични или на сънародниците си? Чакаме отговори от нея, като дойде в Поморие. Преди време мислех, че тя защитава правата на ирландски граждани, но се оказа друго. Нека г-жа Клеър Дейли публично да отговори притежава ли тя, или нейни близки имот в “Сънсет ризорт”.
Всичко останало е клевета срещу България и срещу община Поморие.
Проблемът, доколкото ми е известно, e, че някои собственици отказват да плащат такса за поддръжка на общите части и охрана в комплекса."

С изказването си кметът на Поморие прави внушението, че евродепутатът Клеър Дейли или нейни близки притежават апартамент в "Сънсет ризорт" и тя защитава частни интереси. Гербераският кмет Иван Алексиев, обаче, има опит в делата за клевета, като вече е съдебно доказан клеветник (осъден от Биволъ) и като нищо отново да се окаже подсъдим. (виж тук).

Евродепутатите Клеър Дейли, Рамона Строгариу и още двама техни колеги от различни държави ще бъдат в София на 16.10.2020 г., от 17.00 ч., на пл. "Независимост", където ще говорят на трибуната на Велико народно въстание V. (виж тук). 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.