Трябва да призная на Борисов, успя да ме заблуди, че Гешев не е неговия кандидат, и да припише всичко на Пеевски и Доган. Изглежда е натрупал доста опит във византийските игри на властта.

Всъщност истината е, че без неговата намеса в БНР е нямало да има спиране на радиото и сваляне на Силвия Великова от ефир. Просто хитро се е намесил за да свали подозренията от себе си. На всичко отгоре сега разиграва сценката, че неговите в СЕМ искат да уволнят шефа на радиото, чиято вина е, че го разкриха.

Информира ме човек от радиото, че при всяко спиране на БНР, още на 5-тата секунда се задействат службите, а премиера научава почти ведната след това. Цялата история е забъркана от него.

Гешев е кандидат на Борисов от А до Я. Лично нему предан и напътстван, включително при визитите му в Брюксел и сегашната във Вашингтон.
В центъра на модела не е Пеевски, още по-малко Цацаров, а самия Борисов. Той е българския Орбан.

Мисля си, че няма да позволи Цацаров да заеме някакъв висок пост, не му е простил предателството от 2013. Вероятно ще го изпрати някъде - като Филчев в Казахстан. Но за Цацаров със сигурност ще се намери по-важно място, по-наблизо.
Отгатнете къде? Помислете, къде е най-логично да бъде изпратен Цацаров като посланик?

Илиян Васиелв
Дипломат, посланик на Република България в Русия от 2000 до 2006 г

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.