"Трябва да се направят съответни изследвания на аудиозаписа, за да се разбере истинността му, но аз изразявам съмнения, че те ще се направят така, както трябва", заяви в "Лице в лице" бившият шеф на Бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков.

Снимките, направени на Борисов, са в разрез с Конституцията, подчерта той.

"Ако българският министър-председател не може да си опази спалнята, в която почива, какво да очаква обикновения български гражданин?!", попита риторично Рашков, намеквайки, че Борисов е негоден за заемания от него пост.

Пистолетът на нощното шкафче Бойко Рашков свърза с вероятните навици на премиера, като подчерта за купюрите евро с банкноти по 500, че по принцип се свързват с незаконна дейност.

Според него изнесените снимки и аудиозапис, свързани с Борисов, са сигнал. А относно обективността на изследванията - дали са автентични, ексшефът на Бюрото за контрол на СРС изрази дълбоки съмнения, защото това трябва да се извърши от МВР, което е под шапката на премиера Борисов и сам по себе си този факт опорочава процедурата.

"Виждам, че министър-председателят много се измъчва. Тежко му е. Той се оплаква публично, че е подложен на такава репресия от неизвестни лица. Знаете ли когато аз бях председате на Бюрото за контрол на СРС, колко стотици, за хиляди граждани се установи, че са подслушвани незаконно?! Той как реагира тогава? Спомняте ли си да е реагирал въобще? И още повече, че тези нарушения, които бяха установени тогава, не доведоха до някаква друга реакция, а напротив - доведоха до реакция той (Борисов - бел.р.) да предложи на председателя повторен мандат, както и на сегашния председател на сегашната агенция на национална сигурност. Тоест - обратното на това, което логично би направил един ръководител, който знае, че подчинения му председател на агенциата за сигурност и служители му са извършвали нарушения с прилагането на тези тайни способи (СРС - бел.р.).", осветли Бойко Рашков. 

"В последните дни забелязвам, че министър-председателят много често повтаря - видите ли, имал съвет от баща му, от дядо му да не прави това, което не иска на него да му направят. Тогава той би трябвало да реагира, когато научи, че в неговите подчинени структури, които някои наричат специални, се извършват подобни закононарушения. Вместо това той, както каза колегата Кокинов: "Ти си го избра" за главния прокурор Сотир Цацаров... Сотир Цацаров, който със всички сили се опитваше да ограничи възможностите на Бюрото за контрол на прилагането на СРС да установява тези нарушения", допълни той.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.