Председателката на БСП Корнелия Нинова разказва във ФБ, че поканила на среща главни редактори и журналисти на водещи български медии на следновогодишна раздумка... Към какво водят, например, Борислав Зюмбюлев и “24 часа” - към брутална защита на порочните интереси на Делян Пеевски, а водещият издател на вестника Венелина Гочева дължи на хазната десетки милиони левове, но пък е под чадъра на Бойко Борисов и Сотир Цацаров; Мадам В от години води към покоите на Ахмед Доган и към публичното фелацио на силните на деня - Бойко Борисов, президента, Сергей Станишев, преди това Иван Костов и даже Цветан Василев...

Вместо да подарява поетични книги на “водещите журналисти”, Корнелия Нинова да ги беше завела към стратегията как да бори недъзите на управляващото мнозинство: за нея очевидно не са водещи фрапантните случаи на потъпкването на закона и на човечността, поправките за гражданската конфискация, повишението на данъците и таксите, резила с електронните винетки, липсата на отговор по #кръстникгейт на Владислав Горанов, ударното раздаване на милиарди от хазната в часовете преди края на 2018 година... водещото е да се грижим за непреходността на българската поезия. Евалла, значи!
Е, то е така, като водещ пиар консултант ти е Кирил Добрев. 

Като гледам по информациите и в новата партийна телевизия все водещи журналисти са събрани: Нора Стоичкова от ПИК, храненица на олигарха Богомил Манчев и Явор Дачков, говорител на Алексей Петров.

Помните ли онази култова фраза на Надежда Михайлова:”да нахраним журналистите”?! Нахранете ги, че и поезия им почетете. И БСП ще се озове там, където се озова СДС.

Корнелия Нинова: “Събрахме главни редактори и журналисти на водещи медии на новогодишна среща. Обещах им година, пълна с интересни събития и им пожелавах здраве, професионализъм и сили да ги отразяват. Казах им, че България има нужда от смела и непредубедена журналистика. Пожелах им също да бъдат онези свободни хора със свободно перо, които ще ни я дадат. Нека заедно пазим чистотата на българския език и красотата на българската поезия.

Подарих на журналистите книги- специални издания на български автори - “Подир сенките на облаците” на П. Яворов с предсмъртните му поправки и “На острова на блажените” на П. Славейков със седем гравюри на Любен Зидаров.”

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.