Летният сезон тази година ще бъде удължен до края на октомври, обяви на брифинг министърът на туризма Николина Ангелкова.

„България първа отвори границите си за 34 страни. В тази връзка бих искала да кажа, че на 26 юни идват първите чартъри от Амстердам за летище Бургас, а за Варна на 29 юни от Германия“, коментира предстоящия сезон министъра на туризма Николина Ангелкова.

На брифинга тя обяви още, че летният сезон тази година ще бъде удължен до края на октомври

„Очакваме от следващата седмица да започне раздвижване на полетната програма на всички основни туроператори и авиопревозвачи и да можем да реализираме летен туристически сезон. Очакват се 10600 полета към Бургас и 6400 към Варна. Първите туристи ще са от Нидерландия, Германия, Полша и Чехия.“, допълни тя.

„Позитивно е отношението към пазар България. То е е свързано и с важната мярка, която Народното събрание гласува, възможността за субсидиране с 35 евро на седалка за чартърните полети, което дава възможност летния сезон да се удължи до края на октомври. В средата на юли ще можем да потвърдим от кои пазари ще бъдат реализирани полети дотогава“, уточни Николина Ангелкова.

По всичко личи, че сочената за най-некомпетентния в заемания ресор министър е изцяло загубила връзка с реалността и изобщо не отчита тенденциите и колапса, пред който е изправен туристическият бранш.
Впрочем, летният туристически сезон може спокойно да бъде удължен и до месец декември, но при наличието на чуждестранни туристи. В противен случай тази хипотеза остава в графата на малко вероятните или само в мечтите и нищоговоренето на министъра на туризма Николина Ангелкова.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.