В пиринското село Копривлен, където хората сигнализират за сериозни избори нарушения и подозират, че бюлетините са били манипулирани с така нареченото симпатично мастило. Подобни сигнали подават и хората от селата Хаджидимово и Абланица.

Само в една секция в Копривлен 186 са празните бели бюлетини.

В 11 секция комисията е установила около 150 бюлетини за всички видове избор – на кмет, на общински съветници и на кмет на общината, за които категорично е отбелязала, че личи механично въздействие върху бюлетините, а мастилото го няма. Комисията е подписала протокола с особено мнение, разкри един от кандидат-кметовете в Копривлен – Ангел Зайков.

„Не ми достигнаха 36 гласа при 150 невалидни бюлетини. Там може би са моите гласове, не знам”, отбеляза Зайков.

„Започвайки по реда на броенето, установихме, че последните бюлетини са празни Усъмнихме се, че толкова много хора ще се разходят, за да пуснат празни бюлетини”, разказва секретарят на 11 СИК Катерина Влахова, която отбеляза, че в Копривлен хората са възпитани, образовани и активни.

„Омерзени сме”, казва Влахова.

„До последно не знаехме, че има такъв химикал, но към 11:30 една от гласуващите, член на ОИК в Хаджидимово се оплака, че от химикалът  изобщо не излиза цвят”, разказва Влахова, която е проверила оплакването и е сменила химикалът, която отбелязва, че предишният е бил различен.

Подадени са сигнали до прокуратурата и в ЦИК.

Празни бюлетини във Варненско. Подозират манипулация с изчезващо мастило

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.