Към организирания от перничани и ПП "Възраждане" протест пред МРРБ се присъединяват и хора от други организации, синдикати и просто граждани. В оскъдните засега информации се съощава за сблъсъци между протестиращите и органите на реда. Има над 40 обгазени демонстранти и двама ранени полицаи. Мобилизиирани са 6 линейки. Протестиращите се отправят към сградата на Министерския съвет и бройката им се увеличава.

А на мен ми се иска да прочета още, че към протестиращите са се присъединили учителите, лекарите, сестрите, хотелиеритте и ресторантьорите, които протестираха вчера, да дойдат миньорите, строителите, животновъдите, шивачките, студентите и че полицаите, овластени с палки, каски, щитове и пищови ще захвърлят атрибутите и реквизитите на властта си и ще се влеят в множеството на протестиращите. Да видим кой тогава ще спре разгневените недоволни! Ще ми се да не слушам глупости от рода на това, че исканията на протестиращите не били политически, защото тези искания и протести са ПОЛИТИЧЕСКИ* и няма как да бъдат други и неполитически. Такива фантазии се блъскат в празната ми глава всеки път, когато стана свидетел на някакъв протест. Знам. Ще кажете, че няма да стане - нямаме водачи, организация, дори знаме нямаме, а дали са ни останали чест и гордост, аз не мога да знам.

---------
*Проф. Дафин Тодоров навремето горчиво се шегуваше и учеше студентите си, че и прогнозата за времето е политическа. Царство му небесно на професора!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.