Според всички, победители и победени, най-важния и най-актуалния въпрос е ВЪПРОСЪТ ЗА ЗАГУБАТА НА БСП и за последиците за БСП.

Имам се за човек, който не е свързан с БСП, но категорично не съм и поддръжник на победителите ГЕРБ . Мисля, че съм човек, който е достатъчно грамотен и образован, за да разчитам казаното и знаците, поне от моето средно интелектуално ниво и не просто да усетя, но и да „видя“ със сетивата си, че започва най-мрачния период на действия за унищожаване на опозицията. Моето поколение (роден съм през 1955 г.) много добре знае какво значи да унищожиш опозицията. Моето поколение е живяло в период на липсваща опозиция.

Ще кажа само две неща: ГЕРБ спечели тези избори. Но това е пирова победа, от която усещането, че си глътнал отрова е неизбежно. Защото, печелейки изборите, умните в тази партия знаят, че всъщност загубиха. Знаят кой ги подкрепи, своите и техните семейства, зависими от работни места, от прехрана, от администрацията на ГЕРБ. И тази подкрепа е рамките на някакви 9% от онези, които искаш да управляваш.

БСП загуби тези избори, но резултатът й в действителност е печеливш. Партията ще има 1 депутат повече, партията има 30 хил. повече гласове, партията има по-голям процент от предишните избори., на фона на рекордно ниската за България избирателна активност. Може би лидерът загуби, тъй като не прецизира претенциите и желанията си. Но, партията БСП не загуби, май.
На фона на тази безспорна констатация, от километри се вижда кои са реваншистите, жадните за мъст. В тази група твърдо се откроява Сергей Станишев, както и онези, които тръгват да реализират себе си чрез него. Сякаш всички ние трябва да забравим как управляваше Станишев, до какво ниво падна опозицията БСП по времето на Миков и не искат да признаят къде е днес. Тази нелицеприятна за нас, неутралните, форма на вътрешна война, води единствено до победа на ГЕРБ. Защото ГЕРБ победи в тези избори и с цената на вътрешните подли битки в БСП, които не са само с Първанов, но и с всички, които са били, но днес не са във върховете и.
И ако за вчерашните лидери, които днес са редови партийци в БСП, е въпрос на тяхното желание за връщане в тези върхове и те са готови да предадат, да продадат, да унищожат БСП за да получат лично удовлетворение, към Станишев въпросът е друг и той е не просто морален.

Станишев е Президент на ПЕС, т.е. както един държавен Президент е на всички в държавата, той е Президент на всички /В ЕВРОПА/ социалисти. Той е лидер на тази Европейска формация. И като такъв той е наясно, че ПЕС загуби в току що приключилите европейски избори.

На фона на този абсолютно безспорен резултат на ПЕС, не просто е неморално, поведението на Станишев е отровно за образуванието, което ще представлява. Вместо да благодари на избирателите, които го избраха и да прости, на онези, които не са гласували, вкл. и заради неговото участие, вместо да благодари на Партията си, че е дала повече от предишните гласове, че дава повече евродепутати, там, където е лидер, той нападна своите минути, след обявяването на прогнозните резултати? Защо? Защото живее с усещането, че по подобие на Бойко Борисов, няма кой му държи сметка? 

Но въпросът КОЙ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ЗАГУБАТА НА ПЕС е към Станишев. Защото отговорността за загубата на ПЕС е и на лидера, който е забравил, че преди да посочиш петната на някой друг, трябва да изчистиш своите. Както и че, колкото и да се криеш, зад измислени уж обществени обяснения, остава исторически доказаното, че ПРЕДАТЕЛИТЕ ВИНАГИ СА ПРЕДАТЕЛИ.

А най-голямото предателство в политиката е да се представяш за някой, но с действията си всъщност да работиш за врага.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.