Главният прокурор на Република България, който трябва да се съсредоточи върху основните си финкции и задачи, свързани с НК и НПК, и да наблегне над четенето на Конституцията, се изживява отново на гуру в областта на изпълнителната и законодателната власт. Вчера ни въвлече в режим на "почти военно положение" - терминология непонятна в правния мир. След това постави цял град (и зимен ски курорт на всичко отгоре) под карантина - Банско. Каквото всъщност трябваше да се случи реципрочно и на столицата София, в която премиерът "арестува" и постави под карантина не половин, а "цял хотел на Орлов мост", защото имало настанении 80 английски туристи.
В Несебър се оплакват пък, че имало гръцки и италиански иноземци, които щъкали по улиците. Някои дори правили опит да си запишат час за фризьор, жалват се местни и търсят съдействие от кмета си. 

Изобщо, много строги мерки, голям контрол, но явно насочен само към българите, докато границите на страната ни са отворени за всякакви бацили и вируси, които си влизат съвсем спокойно, настаняват се и създават излишна паника в и без това шашардисания Национален кризисен щаб на компетентните некомпетентници. Първо за тях нямаше коронавирус, после бил обикновен грип, по едно време се застъпи тезата, че нямал да стигне до нас...
Днес пак бяха на първа линия в телевизорите от сутринта, за да ни покажат новите "космически" костюми, които ще ни пазят от "заразата" докато си стоим у дома, защото не ни пускат навън. И, разбира се, не пропуснаха да ни съобщят каква е епидемиологичната обстановка по света, все едно чакаме на тях и не четем чужда преса. Средношколците пък са на вълна абитуриентски балове, рокли и костюми. Ама как да им каже образователният министър, че такова чудо тази година може да няма. Ще го линчуват! Но пък може да си поръчат от ония костюми за "короната" - сега са на мода.
Така де, все пак трябва да демонстрират някаква загриженост, а и да подкрепят родната икономиката и манифактура.

Но да се върнем към главния прокурор! Заяви още по-строги мерки, та да му мязат на "почти военното положение". Въвеждане на вечерен час поиска Иван Гешев, за да не би да излизаме по тъмно навън. Знае ли, като са затворени среднощните забавачници, току-виж сме си организирали "явочни квартири", в които да слушаме забранена от властта коронавирус-музика, докато кроим планове за сваляне на Бойковия коронарахат?
Снощи, в специално обръщение към нацията след видеоконферентна връзка със Съвета на ЕС, министър-председателят Борисов съобщи със самочувствие "ала Барба Ганьос", че в Европа се учат от нас как да се борят с "короната", а ние не трябва да се събираме повече от един човек на едно място. Пази си диктатурата. Мъдро държавническо слово и поведение. 

"Трябва да има вечерен час и контрол върху движението през деня. (...) Времето ни изтича. Трябва да се подготвим за най-негативните варианти. Ако искаш мир, готви се за война.", отсече днес главният прокурор Иван Гешев. А всеки има право да тълкува думите му кактто намери за добре. И в този ред на мисли - да, времето изтича, но не нашето, а тяхното. Борисов знае най-добре. Коронаистерията, която създават, ще се отмине. И после?

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.