"Пеевски постигна това, което му бе отказано през 2013 година. Той реализира мечтата на Илия Павлов да управлява и ГЕРБ е основната причина за това.
Ако довечера на протеста няма достатъчно хора и протестната енергия на българина още не е сравнима с миналото или с настоящето в други страни, то причината за това е управлението на Борисов, който успя да приспи инстинкта на българина да защитава базисните си интереси."

Така коментира липсата или наличието на гражданска енергия в предстоящият днес протест бившият посланик на България в Русия и политически анализатор Илиян Василев.

Liberta.bg припомня, че днес граждани на София, Варна и Стара Загора излизат на протест срещу назначаването на Иван Гешев за главен прокурор на България. От Инициатива ”Правосъдие за всеки” определят Гешев като ”кандидат на ДПС и олигархията” и посочват, че единствено президентът Румен Радев е проявил чест и достойнство, връщайки избора му във ВСС. Организаторите призовават хората масово да се включат в протеста срещу Гешев, тъй като "президентът има нужда от подкрепа за действията си - той е държавен глава а не деловоден щемпел на превзетия от олигархията Висш съдебен съвет, нека усети, че гражданите са зад него".

Още по темата: София, Варна и Стара Загора излизат днес на протест срещу Гешев

Ето какво още казва Илиян Василев за Борисов, Пеевски, избора на Гешев и превзетата от мафията и олигархията България:

Всъщност Борисов блокира енергията на стотици хиляди хора и ги превърна от агенти на промяната в агенти на статуквото. На едни подхвърли антикомунистическата дъвка, на други постове и благоденствие, на трети стабилността. Вън от съмнение - той е най-добрия проект на номенклатурата и милиционерите. Няма идеология, няма политически профил, той е всичко - и десен, и ляв, и антикомунист, и член на БКП, прекланящ се пред Живков, и русофил и русофоб, и атлантик и европеец. Тоталният политически хамелеон, който анестезира от десет години българската нация, отне волята и желанието за борба, за по-висок стандарт, за лидерство на България, за откъсване от позицията на последен в ЕС.

Докато Борисов води ГЕРБ към конформизъм и я използва за фасада на сделките си с Пеевски, при което видимата част на самочувствието на членовете на партията, че "управляват", прикрива грозната реалност, то партията е просто фасада за управлението на Пеевски.

Ако не вярвате, питайте кой реално взема решенията по ключовите въпроси - избора на главен прокурор, на шеф на КПКОНПИ, контрола върху медиите
/уж човекът на Борисов Домусчиев не може да пипне нищо в Нова ТВ - там се разпорежда Пеевски, същата е ситуацията и в БНТ/.Затова, видите ли член или гласуващ за ГЕРБ, го питайте за личната му отговорност, защото Пеевски управлява с неговия глас.

Борисов вече и напълно контролиран премиер на конци. И това е част от проекта Решетников и условията на Кремъл - да замени реформаторите с патриоти, да замени атлантически министри с Каракачанов и Захариева, да постави хора на главния агент на руско влияние Пеевски на ключови позиции във властта. Замени и Цветанов, пак в рамките на тези игри. Тъй като няма човек на висок пост който да няма корупционно досие, е въпрос на конкретна целесъобразност да извадиш "кирливите" ризи на един или друг.

Пеевски управлява България през Борисов, защото зад него е Кремъл с неговите корупционни проекти.

Казвам го с гняв, защото Пеевски постигна това, което му бе отказано през 2013 година. Той реализира мечтата на Илия Павлов да управлява и ГЕРБ е основната причина за това. И нещата тепърва ще се влошават.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.