По 50 лева раздават в Перник, в София мизата е 80 лева на човек за протестиращи в подкрепа на кандидата на статуквото за главен прокурор на България

Три автобуса пълни с роми потеглиха преди минути от Перник към София. Пунктът бе пред спортна зала "Миньор". Редиците са строени за контрапротест в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор на България. Тази информация, подкрепена със снимки, получи Liberta.bg от свои източници. Кесията на статуквото в България е развързана, дават се по 50 лева "на калпак" в Перник.

В София също се търсят хора за контрапротест, като мотивировката започва от 80 лева на човек, споделиха пред нашата медия източници от столицата.

Акцията на статуквото е продиктувана от страха и паниката, които са ги обзели от обявената серия от протести против кандидатуратта на Иван Гешев за главен прокурор на България. 

След по-малко oт час започва "Марш за право и свобода" срещу безалтернативната номинация на Гешев, организира  инициативата "Правосъдие за всеки".  Митингът-шествие стартира от Съдебната палата в 18.00 часа. Маршрутът на недоволните преминава по бул. "Витоша", "Патриарх Евтимий" до Попа, по бул. "Васил Левски" до Софийския университет и по жълтите павета до парламента. 

Време е да се ядосаме наистина! От името на Главния прокурор вече дори ни заплашват с всички позволени от Закона средства, защото отстояваме правата и свободата си?! Начало на есенните протести срещу порочната и цинична "процедура" за избор на нов главен прокурор и ЗА реформи в Прокуратурата, независимо правосъдие и свобода на словото! Призоваваме за организиране на събития и в други градове, на които ще окажем съответния съпорт", пишат от "Правосъдие за всеки" на страницата си във Фейсбук, предава "Офнюз" 

"Марш за законност: "За" Гешев, против олигархията" организира агенция ПИК от 17 часа на площад "Независимост" днес.  Маршрутът е от площад "Александър Батенберг" до сградата на Булбанк. Елате, братя, със семействата си, с плакати, лозунги, намислени слова и речи - защото думата ще получи всеки желаещ. Всеки ще може да си изплаче болката по озлочестената от мафията Майка България!, уверяват организаторите.

На 12.09. 2019 г., от 15.00 часа пред Съдебна палата ще се проведе протест под надслов "Свобода и Справедливост - битката на гражданите!, организиран от "БОЕЦ".

Национален безсрочен протест – блокада на Съдебната палата в София и съдебните палати в областните и общински центрове под надслов „ СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ - БИТКАТА НА ГРАЖДАНИТЕ” със следните искания:
- Оттегляне на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор
- Стартиране на нова процедура по номинации и избор за главен прокурор, като се даде възможност за участие и на неправителствени организации, адвокатурата и академичната общност. БОЕЦ и група граждански сдружения вече обявихме номинацията на следовател Бойко Атанасов, вярваме, че има и други достойни магистрати.
- Незабавна оставка на мафиотското правителство на Борисов, продало и предало държавата в ръцете на Пеевски и мафията. Номинацията на Гешев е само поредното доказателство за това.
- Приемане на Закон за лустрацията.
Гражданите не можем и няма да позволим още седем години прокуратурата да бъде подчинена на мафията. Номинацията на Иван Гешев е опит именно за това. Поредицата от протести срещу тази номинация показва, че обществото ни осъзнава важността на този избор. Така, както осъзнава, че липсата на справедливост и ширещата се корупция са най-тежките проблеми, за решаването на които управляващото ни политко-мафиотско статукво е неспособно. Прокуратурата е превзета и подчинена от шайка олигарси, ченгета и корумпирани политици и превърната в щит за извършваните от тях престъпления и бухалка срещу неудобните и неприемащите режима на мафията. Ударите срещу БОЕЦ, Биволъ, Фрогнюз и други медии са репресия в най-уродлива форма! Имаме примера от мандата на Цацаров, избран от мафията на Борисов и Пеевски по схемата „Ти си го избра”, който доведе България до статута на най-корумпирана и бедна държава в Европа. Модела #КОЙ бе наложен, като официален модел на управление на държавата, а гражданите са подложени на репресии и гонения заради изразената си гражданска позиция. Модел, прокудил милиони българи от родината им!
Скандал след скандал, гейт след гейт. Виновни и осъдени няма. 16 милиарда източено ДДС, но обвинени липсват, а в същото време ежедневно умират десетки българи от лечими болести защото за тях пари няма! Демокрацията е заменена с режим на мафиотска диктатура и непримиримите граждани и свободните медии останахме последната съпротивителна сила, която се изправя срещу това зло. #ЯневаГейт, #ДжиПиГейт, #АпартаментГейт, #КъщиЗаТъщиГеейт, #НАПЛийкс, #ДДСгейт, са само частица от уродливата ни действителност, наричана от мафията "стабилност".
Писна ни да скандираме „ОСТАВКА” под прозорците на наглите, алчните и глухите и този път сме готови да отстояваме своите искания до край. Сменяме тактиката, знаем точно какво искаме и как да го постигнем. Пред Съдебните палати с готовност да отстоявваме справедливите си искания до край. Да видим дали мафията, която превзе съдебната система ще посмее и да окървави нейните храмове. Дори и по времето на Орешарски не е било толкова зле. Тогава Пеевски не стана шеф на ДАНС, но сега чрез своя заместник Гешев е на път да стане главен прокурор. Още седем години безнаказан грабеж и беззаконие ще обрекат държавата и обществото ни на гибел.
В ход е брутална офанзива срешу сайта за разследваща журналистика Биволъ и БОЕЦ, като организация на непримиримите! Призоваваме за готовност за незабавна реакция при всеки опит за посегателство срещу биволите, бойците, журналисти и граждани! И тази реакция може да бъде само една - на площадите!
През следващите дни и седмици трябва да се организираме и координираме. По действията и готовността да водим тази битка ще се познаем и съберем. По действията и ще се пресеем. Свържете се с БОЕЦ. Вярваме, че бойци и будни граждани има навсякъде!
СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ - БИТКАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА, пишат организаторите.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.