МВР правело проверка на всички ВиК дружества в страната! Какво точно ще провери и какво точно ще открие?, коментира бившият зам.-директор на Агенция за държавна финансова инспекция
/АДФИ/ Албена Белянова.

Премиерът не знае ли, че и до сега проверки са правени и то от институция, в работата на която може да се бърка, но какво от това! От пусто в празно. Безхаберие. Замитане на проблеми. Замазване на очите на хората. С парите на данъкоплатците. До следващата криза и до следващия даден милион. До кога?

Агенцията за държавна финансова инспекция проверява ВиК дружествата от години. Справка от публикуваната информация за финансовите инспекции показва, че през 2011 г. АДФИ е проверила 2 ВиК дружества, през 2012 г. - 3 ВиК дружества, през 2013 г. – 4 ВиК дружества, през 2014 г. – 20 ВиК дружества, през 2015 г. – 4 ВиК дружества, през 2016 г. – 9 ВиК дружества, през 2017 г . – 14 ВиК дружества, през 2018 г. – 13 ВиК дружества, през 2019 г. – 1 ВиК дружество.

„ВиК“ ООД-Перник не е проверено нито веднъж, нищо, че е планирано да бъде проверено. Защо? Защото всичко е точно. Не ли?

В АДФИ има добри експерти, но мълчат и търпят, защото виждат какво се случва, когато отстояваш позиция. Има финансови инспектори и юристи с дълъг стаж в АДФИ, които са можещи и знаещи, но не достатъчно луди, за да се борят да променят институцията. Промяната, обаче, е неизбежна. С посредственост, лъжи, наглост, агресивност, злонамереност и т.н. не се гради. Руши се.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.