БРАВО, ЯВОР! БРАВО, ДАЧКОВ! СЕГА НА ТЕЗИТЕ НА ГЕРБ ЛИ ЩЕ ПРИПЯВАШ?

Тези дни няма пет-шест при г-н Явор Дачков! Президентът - на кайма!

Кой е той, че да провежда консултации и да дава възможност на политическите партии, които не са в Парламента, наравно с "богоизбраните" да дават предложения за вота! Глупости някакви - машинен вот, гласуване по пощата, тинтири-минтири, хайде холан! Слушайте бая ви Явор, той така ще ви изясни картинката, че накрая ще се чудите леви ли сте, десни ли сте, опозиция ли сте или подкрепяте управляващите.

Ето ви последния пример със статията: "Псевдогрижата за честен вот прикрива политическата изчерпаност" на някой си Искрен Вълчев в "Гласове". Размахал Явор калъчката и сече, та пушек се вдига, ама у читателите все остава усещането, че Президентът обира калая, а Вълчев е "на топа на устата".

А да речеш, че му е за първи път на г-на Дачкова, че да махнеш с ръка и да подминеш, ама не е!

През ден, през два, "неутралният" интелектуалец все ще намери сгода да "заръфа" Президента. Тези дни дори обясняваше на г-н Димитър Стоянов - Главен секретар и "дясна ръка" на Президента - личност, дълбоко уважавана и обичана от милиони българи, именно заради безупречната биография, интелекта и откритостта си, какъв бил политическият подтекст от бездействията на Румен Радев по казуса "Навални". Здравата се беше "разпищолил" Явор в защитата на тезата си, та чак не схвана иронията или по-скоро сарказма на президентския секретар.

Не мога да си кривя душата и признавам, че следя с удоволствие "Гласове"-те Яворови. Харесва ми почеркът на автора и възможността да намеря материали, които никой в други електронни и печатни издания няма да се осмели да публикува. Харесва ми умело-прокарваната нишка в защита на християнските ценности и семейството. Харесва ми широтата на кръгозора, която намира място и за злободневието и за блясъка на класическото изкуство.

Харесва ми!, НО не ми харесва появилото се в последните месеци безпардонно, бездарно, целенасочено и арогантно, простете за израза, "храчене" по г-н Румен Радев. Изсмуканите от пръстите доводи, преписаните от "Мадам В" анти-Радев пасквилчета и откровено бездарните антитези на президентските позиции ме карат да изпитвам нескрито отвращение. Не мога и не искам да се догаждам за причините, пораждащи рязката промяна в позицията на г-н Дачков към Президента, но наближаващите президентски избори и отчаяната жажда за мъст на "дълбоката държава" към неверния й Президент не могат да нямат нищо общо със случая. Нали?

Ех, Яворе, Яворе! Ти сякаш си най-точното определение в българската журналистика за поговорката: "Вълкът козината си мени, но нрава - никога!" 

Обединени За Кресна

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.