Знаете метаморфозите на човекомразието - започва се от ненавистта към другите. Следва фазата на омразата, предизикана от страха от възмездие и отмъщение. Те се стимулират от егоизма, алчността и болезненият егоцентризъм, подхранвани от неграмотността, простащината и невъзможността да бъдеш съпричастен и състрадателен към онеправданите.

Това накратко е технологичната линия за производство на българофобията и склонността към братоубийство. Започна се с психясването покрай пандемията, последвана от различните етапи на зловеща агитация и пропаганда как яко ще се мре, чувалите за трупове, детските площадки, превърнати в морги и стотиците хладилни камиони, които ще събират телата на нещастниците, ликвидирани от собственото си държавно управление. За да се стигне до колбасарските (вероятно хладилни) микробуси на една частна фирма за месопреработване и търговия със салами. И тези микробуси се охраняват от държавата, за да разкарват някаква митологична ваксина, евентуална панацея в борбата с вече легендарния вирус. Започна се с внушенията и шаманските заклинания на едни зловещи типове, слуги на едноличната власт, за да се стигне до отвратителната и пошла гротеска с колбасарските микробуси.

Така презрението, омразата, ненавистта и българофобията, преминали през бабаитското поведение и говорене на един неадекватен и увреден тип стигнаха своя връх. Ваксините се пръевърнаха в израз на дебелашката ирния на бабаита. А фактът, че въпросният бабаит не проумява и никога няма да разбере какво всъщност прави, отдавна няма никакво значение. Защото няма кой да спре и озапти въпросния бабаит.

Горе-долу така стоят нещата. Подигравката се преобразува в омраза, презрение, надменност, терор и стига до степен, в която унижението се превръща в жестока, садистична и безмилостна гавра с агонизиращия българин. Средновековната инквизиция е изтезавала до смърт противниците на католицизма, Бойковизмът на XXI в. надскочи в пъти "стандартите" на инквизицията.

P. S. Веднага, след като го "боцнаха", нездравословният министър заяви, че няма търпние да види 70-годишния си баща. Неотдавна същият нездравословен министър, професор, заобиколен от влъхвите си от НОЩ, обясняваше, че ваксината на Пфайзер евентуално и вероятно има 90% ефективност, но след поставянето на втората доза, което би следвало да е след 14 календарни дни. Нездравословният министър, професор, може би е забравил агитационните си и пропагандаторски приказки и без да е преминал цялата процедура на ваксината, не би трябвало да подлага на рискове възрастния си родител. Или аз нещо не съм разбрал във връзка с протокола по имунизационния процес?

Любо Кольовски

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.