Случаят с „Имот 167“ – нови разкрития за нарушение върху държавна земя в Росенец

За наличието на масивна постройка, изградена изцяло върху държавен терен в близост до „летните сараи“ в парк Росенец, сигнализира общинският съветник Константин Бачийски.

Зам. председателят на ПП „Средна европейска класа“ се позовава на това, че в кадастъра в рамките на имот 07079.831.167,  няма нанесени и регистрирани никакви постройки, а същевременно е видно, че там има изградена такава и в момента. Погледната от страната на морето, тя е на три етажа.

Неясно е кога е била построена и с чие разрешение.

Константин Бачийски недоумява как е възможно върху имот, публична държавна собственост, някой да издигне такава сграда, без това да остане незабелязано от държавната власт и нейните представители в Бургас.

Съветникът очаква от областния управител Вълчо Чолаков бърза реакция, за да установи фактическата обстановка около „имот 167“ в Росенец, т.е обстоятелствата около законността на постройката.

Около летните сараи е като „Бермудския триъгълник“, в който изчезва законността и се изкривява времето и пространството, коментира Бачийски.

Като доказателство той посочва, че до 2018 год. на това място не е съществувало 200 метровото продължение на пристанищния кей. И въпреки че в потвърждение на това има достатъчно снимков материал, според документи съоръжението е било изградено още през 80-те години на миналия век.

Досега на няколко пъти сезирам по официален ред областния управител по различни казуси с нарушен обществен интерес, като например незаконната „Продажба на общинската поликлиника“ в Меден рудник и „Заличаването на общинския път към сараите в Росенец“. Но вместо да предприеме активни действия за защита на обществения интерес, единственото, което се случва е това, че няколко часа по-късно от Областна управа изтича информация към заинтересованите по тези случаи лица и те опитват чрез посредници да ми оказват натиск да променя позицията си.– споделя общинският съветник.

Ето защо този път той използва помощта на медиите, чрез които публично да обяви поредното нарушение в Росенец. По този начин се надява областният управител Вълчо Чолаков да се самосезира и да провери кой, как и кога е построил тази масивна сграда върху имот публична държавна собственост.

По закон  той отговаря за опазването и защитата на държавната собственост и осигурява спазването на законността на територията на областта.

Засега случаят с „Имот 167“ има всички белези и характеристики на поредното безобразие в парк „Росенец“ и затова Константин Бачийски и обществеността очакват реакцията на областния управител.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.