От 18.30 часа днес два протеста ще блокира движението в София.

Майките на деца с увреждания ще искат оставката на Валери Симеонов и на 118 депутати, които гласуваха назначаването му за зам.-председател на народното събрание.
Организаторите планират да блокират кръстовища и гражданско неподчинение. Шествието ще започне от площад „Народното Събрание", ще премине през Орлов мост, а автомобилите ще обикалят и кръговото движение при 4-ти километър.

"Ние не искаме само неговата оставка. Искаме оставката на всеки един поименно депутат, който е натиснал бутона "за"", коментира една от майките пред журналисти.

Второто шествие е организирано от феминистки организации, които излизат на улицата под надслов „Докато има насилие, борбата продължава". Демонстрацията е по повод Международния ден на ООН за борба с насилието над жени. Шествието започва от площад „Независимост" и ще тръгне към Орлов мост.
Целта му е да постави на преден план липсата на институционална рамка, в която насилието, основано на пола, да бъде третирано като отделна категория, изискваща специфични контрамерки, посочват организаторите.
В протеста ще участват 14 неправителствени организации, съобщават от Студентско общество за равенство при СУ.

Приблизително по същото време, когато столицата на България ще бъде блокирана от протести, премиерът Бойко Борисов ще се срещне с президента на САЩ Доналд Тръмп в Овалния кабинет на Белия дом.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.