Данъчна със смущаващи по стойност имоти за €596/m2 за зам.-шеф на КФН

Илияна Христова, сега шеф на НАП – София, е кандидатура за зам. на новоизбрания шеф на КФН Бойко Атанасов, за чието необяснимо математически имотно състояние сме писали. Срещу нея тече сериозна проверка от органите за натикс върху бизнеса, а решението по дело в Софийския административен съд показва, че под нейно управление незаконно е върнато на фирма ДДС в размер на 1 352 787 лв., при положение, че не е имало извършено плащане по сделка между свързани дружества, установено с 3 ревизии. НАП-София възстановява фиктивно начисленото ДДС между 2 фирми на база „ноу хау” за тазобедрени протези, оценено от експерти на едната фирма на 7 692 983, 96 лв., без да има нито доставка, нито реално плащане – то е отложено за повече от половин година след "сделката" на десетки вноски. Всичко това става ясно от решение на Софийския градски административен съд №500 от 28 януари 2016 г., което също е видно на сайта му, но кой знае защо не се разследва от прокуратурата за нанесените особено големи щети на бюджета. Покрай делото изниква молба от управителката на ревизираната фирма, ясно записала: „50 % е твърде висока миза”, след като дружеството се опитва втори път да мине със същия номер. Организаторите на посочената схема, удовлетворени от постигнатото, подготвят осъществяването й още веднъж. Елана 1 ЕООД подава друга справка-декларация по ЗДДС, с претенция за възстановяване на данък за м. 07.2014 г., в размер на 1 661 151, 20 лева, и повторна ревизия установява нередността на възстановените от джоба на данъкоплатеца огромни пари. От делото разбираме, че лично шефката на НАП-София Илияна Христова подписва платежното нареждане за възстановяване на 1 352 787 лв. ДДС. Доказан факт е, че - също лично - одобрява акта за прихващане и възстановяване на ДДС и ревизионния доклад, с който се одобрява връщането от джоба на данъкоплатеца към фирмата на парите, с които могат да бъдат спасени животите на 15 болни деца или да се вдигне чудесна детска градина: „Евмолпия Аврамова, служител в отдел Ревизии на дирекция  Контрол  е имала за задача да докладва на Директора на ТД на НАП - гр. София проектите на ревизионните актове и ревизионни доклади към тях. За ревизията на Елана 1 ЕООД си спомня: въпреки, че директорът (Илияна Христова) е одобрил АПВ и РА, е попитал Аврамова за някакво притеснение по преписката и информационните системи. Тя споменала, че в тях имало налични само два записа в дневниците за покупки и продажби. Същата обяснила, че не е компетентна по законосъобразността на проверките по чл.177 ЗДДС. Директорът на НАП-София не се притеснява от това, не вика друг служител, който да има съответните компетентности и въпреки дадените при селекцията в работната карта индикации за проблеми, дава своето съгласие и подписва платежните нареждания за неправомерно възстановяване на Елана 1 ЕООД на ДДС в размер на 1 352 787 лв”, разказва в съда свидетелка по делото.
От което разбираме, че в НАП-София са наясно през цялото време с онова, което съдът безспорно установява по случая:
Договорът, от който произтича източването на хазната с 1,4 млн. е между свързани лица.Не може да се докаже дори посещение на данъчни във фирмата. Няма съставен протокол, което е задължително по чл. 50 от ДОПК. Данъчните са приели за достатъчен аргумент за плащане фактура и приемо-предавателен протокол. Не е установено достоверна ли е оценката за 8 млн. на ноу-хауто.Няма насрещна проверка в свързаната фирма, през която се точи ДДС
Няма плащане, няма внесен данък, който да се връща, няма реализация на продукт по сделката с източване. НАП-София е знаела, че няма да бъде внесен данък – отговорното лице в 2-те фирми е едно и също. НАП – София е знаела, че управителят е сменен само 3 месеца преди „сделката” и единият е баща на другия.Софийският административен съд заключава, че „негативното влияние върху фиска на извършените нарушения, които са особено тежки” е нанесло „съществена вреда на гражданите и НАП”.
На този фон може би е интересно как ще прозвучи, че в първата си декларация пред сметната палата месеци, след като е станала шеф на НАП – София през 2013 г., а нейният предшественик и близък  Бойко Атанасов е оглавил централата на НАП,  понеже издигналия го Красимир Стефанов е станал депутат от ГЕРБ, редовата данъчна Илияна Христова (заплатите в НАП по онова време на това ниво са под 1000 лв. бруто, т.е. под 700 лв. чисто ) обявява като самотна майка и държавен служител от кариерата:

Влог в КТБ 105 205 евро или 205 764 лева
Нов автомобил Опел, закупен за 48 000 лева
Апартамент в София от 242 кв.м, без да е обявила цена на придобиването през 2009 г.
Вила в Етпрополе с 1 дка двор, не е обявена цена на придобиване
Вила в Трудовец – цяло имение с 3200 кв.м двор, не е обявена цена на придобиване
7000 лв. налични средства в брой
Заем 30 000 лв.
През 2016 г., при обявен доход от 220 лв. месечно тя обявява още една сензационна придобивка от 2015 г.:
Още един апартамент, при това закупен на интересна цена – 78 кв. м за 90 964 лв. или 596 евро на квадратен метър. Както вече знаем от експертите от Артекс и лично от собственичката Весела Мирянова – висок професионалист в своята област – това е ПОД СЕБЕСТОЙНОСТТА НА АПАРТАМЕНТА. Тук изобщо не споменаваме другите придобивки на нейното семейство – сина и баща й, в пенсионна въразст, които проследихме в имотния регистър. Сигурно от опита си като проверила от страна на НАП и доказала, че тъщата и тъста на Цветан Цветанов могат да са му купили 6 апартамента, Христова знае, че всичко е възможно.

И секретарката на ЦЦ и ББ с имот от Артекс

Секретарката на Цветан Цветанов, която след неговия преминава и през кабинета на Бойко Борисов, където даже се води „съветник”, също е сред ощастливените с имот от Артекс. Нейният не е в престижния Изток като на министрите и депутатите, а в по-скромния Младост 1. Напомняме, че по данни на отстранения кмет на района, там елитната фирма продавала при цени 2000 евро на квадрат, не на 627 – 670 евро, както на Цецо и Цецка в много по-престижния дипломатически район. Странно е, че при вписването на сделката гаражът коректно е записан с площ 29,8 кв.м, докато апартаментът на 6-ия етаж под №33 – със сигурност е грешка – като 14,52 кв.м, както личи от документите, разкрити първо от БСТВ.

Последно Десислава Замфирова се прочу като свидетел по делото на Бойко Борисов срещу Корнелия Нинова и на Корнелия Нинова срещу Бойко Борисов за взаимни обиди, по което тя беше свидетел на премиера на 21 май 2018 г. Секретарката защити позициите на Борисов като свидетел и по делото му срещу неговия сегашен коалиционен партньор Волен Сидеров на 4 юли 2016 г. Последното й споменаване в административна роля пък беше на 17 май 2017 г., когато тя беше осводена като управител на общинското дружество Пазари Север – тя съвместяваше тази високо отговорна и високодоходна работа с дейността си в кабинетите на Цветанов и Борисов. Апропо, при тяхното управление в Столичната община през 2008 г. тя става секретарка на многоапартаментника ЦЦ и така започва бляскавата й кариера.

Нейният връх е битието й като бордовик в тричленния управителен съвет на държавното предприятие Ръководство въздушно движение – без да е пилот, диспечер или с каквато и да било квалификация по специалността. Понеже много ни се говори от властта за национална сигурност от ББ и ЦЦ – последно покрай опрощаването на 8 млн.лв. на мюфтийството, а РВД е част не само от нашата, но и от европейската като контролен пункт за целия Югоизток на контитента, трудно е да се обясни как Деси е успявала да съчетае секретарската работа с управлението на РВД. В отчета на държавното предприятие за 2014 година например черно на бяло е записано, че за заплати и осигуровки на ключовия управленски персонал са били похарчени точно 521 хил. лева. Тези над половин милион лева реално се разпределят между трима  - до ден днешен генерален директор Георги Пеев, Веселина Карамилева-Тодорова и Десислава Замфирова.

Само ще напомним още една връзка със скандала Артекс, водеща към РВД. Симеон Велев – бившето ИТ на ГЕРБ, което и сега се пише в социална мрежа – e-campaigner, сиреч Главен трол на управляващата партия. Той работи в РВД, след като напуска официалната си работи в централата на ГЕРБ. Същият купува от Артекс за 470 000 лв. двата апартамента, които Цветанов е разменил с фирмата, но само срещу 286 000 лв. същия ден, за да доплати още 100 000 лв. и да вземе новия си – вече прословут апартамент в кооперацията с псалма на премиерската улица Латинка, където на броени метри намери смъртта си Андрей Луканов. Така и не стана ясно, понеже сделките за всички тези прехвърляния не просто са в един ден, ами с поредни номера – защо Цветанов направо не е продал двата пси апартамента на ул. Елемаг, където е съсед с вносителя на законови промени в полза на Артекс и негов подчинен като шеф на ПГ на ГЕРБ – депутата Алекансандър Ненков. Така щеше да вземе 470 000, да плати новото жилище и да му останат 84 000 лв. за обзавеждане на 239,9 кв.м, а не да губи 184 000 лв. всуе от сложната въртележка с апартаменти. Това е също толкова необяснимо, колкото защо собствените на Артекс продават на себе си апартамента на Цветанов с 218 000 лв. по-скъпо, отколкото на него. Сиреч, зорлем губят 218 000 лв.!

Само ще напомним кои други близки на Цветанов са в РВД, където средното месечно възнаграждение – заплата и бонуси, е 7500 лв. Там е съпругът на Цецка Цачева, който някога в Плевен е архитект на гробища – Румен Данговски, който се разписва месечно срещу 8 хиляди лева, въпреки че съпругата му излъга по телевизията, че печелел по 1200 лв. на месец. Сега и той се шири със съпругата си в нов апартамент от Артекс, купен за 670 евро на кв.м „на зелено”, при построена кооперация, докато комшиите купуват на зелено на цени от 1500-1800 евро/кв.м., както показахме по списък.  В РВД състудентът от ВИФ на Цветан Цветанов – Илия Манолев, чиято квалификация е физкултурна – особено подходяща за Ръководство на въздушното движение и до днес, вече над петилетка е назначен от приятеля си на измислената длъжност зам.генерален директор по административната дейност и взема над 12 хиляди лева. Той е съпруг на близката до Цветанов Владимира Янева, която бившият вицепремиер и вътрешен министър направи председателка на Софийския съд, за да пуска безпроблемно незаконно подслушване на неудобни на властта. Тя пък разказа в запис, стигнал до широката публика, за опасни връзки на премиера Борисов, което едва ли е случайно и срещу нея се водиха разследвания за скандално взети апартаменти от Софийски имоти и по аферата Червеи. В РВД е назначена и дъщерята на любимия приятел на Цветанов - Веско Маринов. Тя е в отдел Правен със скромната заплата от 5 300 лева, въпреки че се е провалила на адвокатския изпит, но това не пречи на ръководството на РВД, което – пак повтаряме, е част не само от българската , но от европейската сигурност! По нареждане на Цветанов Ева Колева пък е назначена в отдел Протокол (нищо че преди това е била продавачка във фри шопа!) само защото е съпруга на неговия шофьор, когато е бил министър. Пак с ходатайство на ЦЦ е назначена на тлъста заплата Венета Флорова - това е кумицата му и съпруга на Станимир Флоров, шеф по време на Цветанов на ГДБОП. Тя е главен експерт в отдела Сигурност и защита, вероятно заради длъжността на съпруга си. Бившият транспортен министър Ивайло Московски, е пробутал шофьора си Георги Димов на нищо и никаквата работа – външен куриер, но си докарва човекът три бона. 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.