Проф. Николай Радулов (бивш гл. секретар на МВР): "МВР е загубило възможността да наблюдава и възпитава кадрите си, а прокуратурата евентуално прикрива престъпленията им!" (тук).

На мнение съм, че МВР е превърнато в една продъдена структура за изпълнение на политически и др. поръчки, прикриване на престъпления, извършване на престъпления, разяждана от корупция, а прокуратурата е съучастник на деянията.
Поради тази причина, в голяма степен и заради кадрите си, полицията в България се ползва с огромно обществено НЕдоверие, което ежедневно градира с отрицателен знак.
Полицията е отдалечена от основните си задачи, не изпълнява и грубо погазва обществените и социалните си функции - да охранява и да следи за спазването на закона, да гарантира обществения ред и зачитането на основните права и свободи на гражданите и др. Прави точно обратното и влиза в съставите на НК. Включително и продажба на кокаин, намерен в полицейска кола (тук), последствие изхвърлен в тоалетна на РУ-Несебър (тук), което е документирано от честни полицаи на смяна в рапортите им!
А вече полицаи дори се вживяват на филмови герои, слагат си маска и със служебното оръжие извършват грабеж на казино по холивудски (тук).
Родната полиция ни пази, нали?!

Стоян Тончев

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.