Израелската PR компания, която Борисов е наел и й плаща милиони на месец от нашите пари, за да го спасява от протестите и корупцията в собственото му правителство ли го посъветва да излъже и вкара думи в устата на Доналд Туск - председател на ЕНП?

Съдебно доказаният лъжец и клеветник Бойко Борисов си измисли, че Туск го подкрепя да стои на власт до редовните парламентарни избори! Лъжа и пак лъжа!

От цял свят Борисов има подкрепата единствено на Делян Пеевски, Иван Гешев и вече отчасти на Ангела Меркел, която не желае да се среща с него официално и двустранно.

Относно израелската компания, която прави злокачествения PR на Бойко Борисов, с нея ще катастрофира и ще бъде подсъдим за корупция, какъвто е и един от другите й големи клиенти-премиери, а именно - скандалният Бенямин Нетаняху.

Оставка, мутри! Българите искат да упражнят своя вот сега, а не когато на олигархията й кефне.
Утре всички на протест в София! Мафията няма работа в държавните институции, а в затворите!

Както правилно отбелязва базираната в Брюксел медия EURACTIV, пресцентърът на ГЕРБ разпространи съобщение, че президентът на ЕНП Доналд Туск е обявил подкрепата си за правителството на Бойко Борисов. Въпреки че  комисията по граждански свободи на Европарламента призова българските власти да гарантират зачитането на ценностите на ЕС и Хартата на основните права, ЕНП стои зад Борисов.

Оказа се обаче, че думите на Туск са доста по-различни. Той не твърди, че Борисов трябва да управлява до изборите, а че вотът е честен начин всеки да изрази позицията си. Освен това Доналд Туск категорично заявява, че властта в София трябва да направи реформи, за да отговори на ценностите на ЕНП.

“Демокрацията в България ще каже последната си дума на изборите. Откровен разговор с премиера Бойко Борисов. България измина при неговото управление дълъг път, но остават предизвикателства. Нужни са още реформи за върховенството на закона, независимото правораздаване и борбата с корупцията – наши основни ценности на Европейската народна партия”, казва Туск в Туитър.

Според ГЕРБ обаче срещата изглежда по-друг начин. “Редовните парламентарни избори са начинът всеки гражданин да изрази своето мнение”, казал Туск пред председателя на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов, което е опашата герберастка лъжа.

Двамата се срещнаха в Брюксел преди началото на втория ден от заседанието на Европейския съвет. Според ГЕРБ Борисов и Туск са единни, че кабинетът е постигна лважни успехи както за страната, така и за европейската интеграция на Западните Балкани, а политиките на правителство могат да гарантират устойчиво развитие на България.

Според ГЕРБ президентът на ЕНП Доналд Туск е казал, че именно системните партии като ГЕРБ имат нужния капацитет, опит и разум да преведат страните си през кризата. Двамата коментирали и пакета от мерки за възстановяване, чрез които да се преодолеят последиците от COVID-19 върху икономиките.

Борисов е изтъкнал пред Туск, че докладът на Еврокомисията за България е обективен и отразява усилията на страната ни за борба с корупцията. Той му обеща, че България ще изпълни всички препоръки на Венецианската комисия и ЕК за реформи в съдебната система.

Комисията по граждански свободи на ЕП (LIBE) одобри в четвъртък резолюция за “значителното влошаване на спазването на принципите на правовата държава, демокрацията и основните права, включително независимостта на съдебната власт, разделението на властите, борбата срещу корупцията и свободата на медиите“ в България.

Евродепутатите подчертават необходимостта българското правителство да гарантира по-строг контрол върху начина, по който се изразходват средствата на ЕС, и незабавно да отговори на опасенията, че парите на данъкоплатците се използват за нарастване на богатството на лица, свързани с управляващата партия.

Текстът се съсредоточава и върху продължаващите системни проблеми в съдебната власт, най-вече липсата на рамка за търсене на отговорност от Висшия съдебен съвет и главния прокурор, както и неспазването на над 45 решения на Европейския съд по правата на човека чрез провеждане на ефективни разследвания.

Очаква се резолюцията да бъде гласувана от Парламента в пленарна зала на 8 октомври.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.