Наблюдавам как сега всички реват и искат правителство и парламент да приемат адекватни мерки, каквито вече се прилагат в европейските държави в борбата с коронавируса и последствията от пандемията, която оказва негативно влияние върхи всички социални и икономически сектори и групи.
Скъпи мои, в европейските държави няма мутренски правителства и парламент, в който болшинството от депутатите са с много под средното ниво на IQ, специализирани в приемането на лобистки закони (писани в някоя адвокатска кантора) и подкупи, "избрани"  с купените гласове с откраднатите от народа пари!

Не може да бъде убито нещо, което не е заченато. В този смисъл, чисто семантично пренесено, въведеното извънредно положение не може да убие демокрацията в България.
За да има демокрация в една държава, първо в нея трябва да има народ. А такъв тук няма. Едни хора може да имат обща история, култура, гражданство и да населяват дадена територия, но това ги прави народ само в чисто юридически аспект, както е при нас, българите. Фактически ние сме разединени като нация, водени от личните си егоистични цели и интереси, носещи едни от най-низшите човешки качества - предателство, използвачество, лицемерие и сребролюбие.
Не обобщавам, разбира се че има изключения, но те са единични случаи.

Но трябва да е ясно за всчки, че България НЕ Е демократична, социална и правова държава!

И не, няма да има у нас мораториум над плащания, кредити и европейски мерки! И не можете да ги искате и да получите такива от палачите си! Смешно е, непело е, изключително наивно и безпочвено е!

Енергията се губи в безсмислени полемики и излияния във Фейсбук, вместо да се предприемат адекватни действия от гражданите на България, които по рождение ги мързи да гледат и са закърмени с измами, лицемерие, доносничество, предателства...

"На такъв г*з, такъв *уй!", гласи една "мъдрост" от улицата! В нашия случай е: "На такъв народ - такова правителство!
Яжте на Боко дедовия и млъквайте!
Ако не ви харесва, напълнете площадите в градовете си! Но вече и това право е отнето с новите законови рестрикции срещу коронавируса - забрана за провеждане на масови мероприятия. Не, че преди това страхливият и мислещ само и единствено за себе си наведен българин го упражняваше.

Стига сте ревали в социалната мрежа като "неуважена" от мъжа си жена! Късно е!

Страна, в която частният сектор укрива по всякакви възможни начини реални обороти, печалби и работни заплата, за да не плаща данъци, и в която правителството разпределя общите пари като свои, но краде от тях като от чужди, не може да се очаква държавна помощ при криза, нито финансови облекчителни мерки.

Коронавирусът ще дисциплинира всички!
И ако някой се надява Борисов да подаде оставка, то това означава или че е много прост и неинформиран, или и двете.

А знаете ли, че в Слънчев бряг има италиански туристи?

Може да звучи циннично, но ще го напиша!
Медиите в цял свят (както и в България) истерясват по безобидния коронавирус (вирус, не по-малко опасен от сезония грип, който също причинява пневмония, менингит, енцефалит и взима жертви!), докато се преразпределя икономическото, географското и военното влияние на държавите!
Продължавайте да се панирате! Мисията е изпълнена - болни мозъци пълнят торбите в хипермаркети и аптеки, затварят се граници, забраняват се граждански протести и всякакви масови мероприятия, сриват се бизнеси, безработните се увеличават, а с тях и жертвите...

В процес на световно прочистване сме.

Стоян Тончев

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.