Канцлерът на Германия Ангела Меркел и председателят на ЕНП в ЕП от немски произход Манфред Вебер подкрепят мафията в България. Меркел никога не е спирала да оказва положително влияние за развитието на корупцията в страната ни, като винаги е демонстрирала огромните си симпатии към балканския министър-председател Бойко Борисов. От своя страна, след започването на антиправителствените протести в България с основни искания - демокрация, върховенство на закона, свобода на медиите и оставките на премиера Борисов и главния прокурор на бившата република от Съветския блок Иван Гешев, Вебер изрази пълна подкрепа за правителството на своя съпартиец от ЕНП Бойко Борисов.

Немската преса и телевизии са заляти от публикации и репортажи за свръх високата корупция в България, бедността, отчайващата смъртност, некачествената инфраструктура и обезлюдяването на цели региони при управлението на партия ГЕРБ и Бойко Борисов, въпреки многомилиардните "инжекции" от ЕС под формата на еврофондове, които в по-голямата си част са окрадени пари на българските данъкоплатци от управляващата клика и трапезните им олигарси (тук и тук). Тези факти и обстоятелства, обаче, не трогват неонацисткото сърце на Ангела, която продължава да подкрепя своя банкянски мачо. Така в разгара на протестите за оставките на Борисов и Гешев, в 35-ия ден на демонтрациите, обект на гражданско недоволство стана Посолството на Германия в България.

Временно управляващият посолството на Германия у нас, научил, че ще протестират под прозорците на амбасадата му с възгласи "Оставка!" и "Мафия!", побърза да излезе с комюнике във Фейсбук, което гласи:

Временно управляващият Посолството Йорк Шуграф по повод на обявения протест пред Посолството на Германия:
„За нас е напълно естествено гражданите в Европейския съюз да се възползват от правото си на свобода на изразяване и мирен протест. Решенията за политическото бъдеще на България се вземат само в България. Ангажираността на гражданското общество и готовността за диалог са основни принципи на демокрацията.
Застъпничеството за върховенство на закона и борбата с корупцията са важен елемент от Германското председателство на Съвета на ЕС, поради което ние се застъпваме за нов механизъм на европейско ниво, който допълнително развива и утвърждава принципите на правовата държава във всички държави-членки.“

© Deutsche Botschaft Sofia"

В тази връзка, за да има равнопоставеност по ранг на комуникацията, публикуваме коментара от Фейсбук на Биляна Петрова - бивш кмет на софийския район "Младост", набедена от имотната мафия и осъдена за корупция с активното съдействие на корумпираните съд и прокуратура в България:

"Сега се опитвате да ни ЗАМАЖЕТЕ ОЧИТЕ. Не, не и не!

Фактите показват, че
- германска фондация създаде ГЕРБ, за да имат послушна марионетка в ЕС.
- Заради външно-политическите си интереси, Германия поддържа диктаторски режим на Боко и пожертва интересите на милиони българи.
- европейските пари в България се крадат, захранват корупцията и мафията! На германците не им пука - вместо да спрат евро-средствата, те ни наказват с глоби. Така плащаме 2 пъти - веднъж вноските в бюджета на ЕС, после и глобите;
- германците мълчат, че в България няма върховенство на закона. За много по-малки нарушения в Унгария и Полша обаче крещят! Чадър за престъпленията срещу мълчание - това също е корупция!
- Мартин Вебер, германски политик - само преди дни написа писмо в подкрепа на Баце!

Сигурно пропускам много неща. Но нека германците се замислят защо протеста не е пред френското, испанското и дори американското посолство!"

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.