Анна Цолова, Милен Цветков, Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Дарина Сарелска, а сега съвсем очаквано и Марин Николов... Разследващият журналист на Нова тв Марин Николов каза "Сбогом" на медията и пожела на всички "безсмъртие след толкова много "главанаци" наоколо!". Маргинализирането на една от най-гледаните телевизии в България е вече факт, защото не институциите правят някой човек, а личността на човеците правят институции.

За напускането от Нова тв съобщи самият той на профила си в социалната мрежа.
Ето какво пише Марин Николов:

"Приятели, след дълго лятно отсъствие тук, време е да съобщя, че и аз напускам Нова. Официално от днес. Случва се със закъснение спрямо Genka Shikerova и Miroluba Benatova, след като на 31.05. медията предложи на трима ни нови работни условия. Алтернативата, ако не се съгласим, беше раздяла с телевизията.

Забавянето на избора ми дойде заради отпуск в САЩ, който бях планирал още от зимата за целия юни. Последваха и летните отпуски на ръководството. Поисках детайли по предлагания от Нова договор с мен, от там се съгласиха на някои корекции по него, но аз не приех офертата. Човек трябва да вярва в средата около себе и нещата, които върши там. С такава вяра и отдаденост работих години наред в Нова, но не и сега. Нито в последно време. Гледаме напред.

На повечето колеги, с които медията ме срещна от 2003-та насам, голямо благодаря! Оператори, монтажисти и шофьори, на Вас също! Благодарности към най-близките от екипа зад кадър - съжалявам за недовършените и може би десетките незапочнати истории и журналистически разследвания, които можех да подготвя с Вас. Благодаря на всички за вниманието и признанието!
Да си пожелаем безсмъртие сред толкова “главанаци” наоколо!, завършва разследващият журналист."

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.