Промяната с чегъртането довлече на власт Б отбора на ГЕРБ. Това е резултатът, коментира на 13 май във Фейсбук Даниел Божилов.

И се аргументира така:

"И понеже много умно-кресливи не са добре с паметта и често забравят- да поприпомня:

Вицепремиер и фин. министър - довлечен от Плевнелиев, президента на ГЕРБ, в първото му служебно правителство.

Вицепремиер по нещо си Калина Консантинова - съветник на Румяна Бъчварова в кабинета на ГЕРБ.

Божанков - съветник в кабинета на Бъчварова при ГЕРБ.

Христо Иванов - личен министър на ББ от квотата на ГЕРБ.

Секретарицата на Ристьо - началник на полит. кабинет на министъра на ГЕРБ.

И т.н. и т.н."

Подобна теза застъпи преди дни и лидерът на ИТН Слави Трифонов, като изрази учудване от "енергийната експертност" на Лена Бориславова и Асен Василев, които определи като "вредни": 

"Разни хора от тях говорят без да има нужда по теми, от които не разбират. Примерите са много. Например, за проблема със спрените газови доставки и преговорите за нови енергоизточници, най-изненадващо се обаждат финансовият министър Асен Василев и, представете си, Лена Бориславова. И двамата са невероятни експерти по енергетика, особено Лена. По-лошото е, че говорят неверни неща, например за очакваната цена на газа. И не само. Създават неверни очаквания. И вредят на трудно провежданите преговори".

В същия пост във Фейсбук Трифонов завършва с многозначителното:

"Къде останаха обещанията, че всеки ден ще осветлява по една далавера на ГЕРБ? Къде са онези открити осем милиарда крадени пари? Къде е премахването на модела “ГЕРБ”, при положение, че в кабинета има кадри на ГЕРБ като министри? Защо казвам всичко това? Казвам го като предупреждение.
Надявам се да са ме разбрали".

След него пред медиите депутатът от ИТН Станислав Балабанов даде разяснение по коментара на Слави Трифново:

"Истината боли, особено когато се изрича свободно. Ако четете между редовете в поста на Слави Трифонов и потърсите и фактите, ще се убедите в истината, каквато е по отношение на конкретни личности като министри. Кой настоящ вицепремиер е бил шеф на политическия кабинет на министър от ГЕРБ? Кой депутат от „Продължаваме Промяната” беше член на младежкия ГЕРБ?", попита риторично той.

Вицепремиерът Калина Константинова е била човек на ГЕРБ, припомни днес пред bTV Тошко Йорданов, като с това даде пример как управлението не разгражда модела на бившите управляващи. „

"Във второто правителство на Борисов Константинова бе съветник на Румяна Бъчварова“, уточни той.
„Не е морално да се назначават хора от ГЕРБ. Хора на бившите управляващи има и по министерства, има такъв депутат“, добави Тошко Йорданов.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.