"За два дни са източени 800 000 лева от Кинтекс! Превеждат се огромни суми на офшорна фирма от #Дубай! Внесох сигнал за спешна реакция на институциите. На всички въпроси трябва да отговори назначеното от Корнелия Нинова ръководство на дружеството!"

Това разкри с пост във Фейсбук бившият шеф на оръжейния завод "Кинтекст" - Александър Михайлов.

Преди 3 месеца, все още като изпълнителен директор на „Кинтекс“, изпратих доклад до тогавашния министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, в който заявих, че се оказва натиск на държавното дружество да плаща огромни суми на фиктивен посредник - офшорна компания, която не е предоставила никакви услуги в замяна. Ясно заявих, че докато съм на този пост, аз няма да допусна това. Три дни по-късно бях освободен.

Още тогава публикувах моята докладна до Нинова (вижте снимката), в която се вижда, че тя лично е информирана по този скандален казус и категоричната ми позиция. Бях сигурен, че съвпадение е невъзможно! Истинската причина да бъда освободен, бе нуждата да се сложат удобни хора, които ще правят каквото им се каже. В това число да превеждат големи суми към Обединеното арабско емирство.

Днес за мен не е просто вторник 9-и август, днес е и Видовден за истинските причини за моето уволнение и последвалата репресия срещу мен чрез изфабрикувани съдебни дела!

С лакомията и безочието те най-добре измиха петното от моето име.

Лъжите на Корнелия Нинова вече са ясни на всички. Месеци на ред тя твърдеше, че няма общо между моето уволнение и спрените от мен схеми в Кинтекс. Днес обаче назначеното от нея ново ръководство върна именно офшорката фалшив-посредник, чийто договор бях прекратил. Какво ли би коментирала тя днес, след като преди месеци пред медиите задочно ме поздрави, че съм спрял този договор?!

Истината е, че поставиха Кинтекс на колене за тези месеци. Ситуацията е толкова скандална, че вече има подадени сигнали в Прокуратурата от действащи служители на Кинтекс, които не могат да гледат безучастно как държавно дружество с 55 годишна история се руши и се гаврят с труда им.

Поздравявам ги за смелостта!

Аз зная колко е трудна тази битка, защото платих цената да отстоявам истината – 2 пъти бях уволнен, заплашиха ме с прокурор и ме дадоха на такъв, последваха и 2 измислени съдебни дела срещу мен, вероятно по заповед на Нинова. Обществото също плаща милиони от неговите пари, за да се вървят нечии схеми.

Аз обаче няма да изоставя справедливостта и ще се боря до край. Подадох сигнал в Министерството на икономиката и индустрията с вх. № 94-А-228/08.08.2022г. и очаквам незабавни мерки за спиране ограбването на „Кинтекс“. Очаквам и Прокуратурата да се намеси, защото това е огромен скандал.

Днес, след всичко, което преминах, ще припомня това, което казах на Корнелия Нинова – накрая истината винаги побеждава!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.