Европейският парламент прие резолюцията, с която се признава погазване на върховенство на закона в България, корупция по високите етажи на властта, лиспа на борба с корупцията, замърсена медийна среда и медиен политически монопол и контрол, задушаване на свободата на словото, институционални репресии и физически посегателства над журналисти.

Ето какво пишат от "Отровното трио":

Днес Европейският парламент прие остра резолюция за състоянието на правовата държава и основните права в България. С този акт протестите в страната получиха морална подкрепа и можем спокойно да кажем, че политическият шамар е за властта, а гражданите на България получиха потвърждение за техните искания.
Всички опити за лобиране от хората на Борисов, което да прикрие истината за държавата ни, претърпяха провал. Властта в България катастрофира и в страната ни, и в Европейския съюз.
Въпреки натискът на властите в София, няколко депутати от ЕНП, между които Радан Кънев, предпочетоха да съхранят съвестта си, отколкото да запазят фалшива идеологическа солидарност.
Следващата стъпка е директно обвързване на отпусканите евросредства за България с върховенството на закона и нивото на корупцията. Както не веднъж сме казвали, всеки ден престой на Бойко Методиев Борисов в изпълнителната власт носи преки загуби за България.
Хубав ден за българските граждани, лош ден за хунтата!

Проф. Велислав Минеков
Адв. Николай Хаджигенов
Арман Бабикян

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.