Кънчо Стоев за БСП и управляващите от ГЕРБ

БСП не просто не харесват „актьорите“ в управлението – те искат смяна на цялата „пиеса“. Това сподели социологът Кънчо Стойчев в ефира на Радио „Фокус“ във връзка с реакцията на Левицата срещу предложенията на ПП ГЕРБ за нови лица на местата на тримата министри в оставка. Той не се ангажира с мнение относно конкретните личности, преди да види начина им на работа поне за месец-два.

,,Не е коректно да слагаме етикети на хора, предложени току що за министерските постове – трябва да съдим по резултатите им'', уточни социологът.

„Възроптаването на БСП е напълно разбираемо. Критиката им по отношение на сегашното правителство отдавна се базира на дейността му. Левицата е радикален опонент на цялостното действие на правителството и на посоката, в която то движи страната. В този смисъл едва ли едно или друго име би променило отношението на БСП към управляващите – тази партия играе силно своята роля на парламентарна опозиция. Безспорно това е най-силната парламентарна опозиция, която имаме в последните десетилетия, но до какво ще доведе тази позиция е друг въпрос. И все пак позицията на БСП е консистентна и не е изненада, че и по казуса с трите министерски оставки реагира по този начин“, обясни Кънчо Стойчев.

,,Не се създаде усещане за единност на вчерашния Коалиционен съвет ГЕРБ-Обединени патриоти'', каза още той.

,,Според него обаче големият проблем от последните дни е опозицията срещу действията на премиера Борисов не просто от коалиционните партньори от Обединените патриоти, но и в самата Парламентарна група в лицето на председателя на НС Цвета Караянчева и на ПГ - Цветан Цветанов. У българските граждани отсъства увереност, че управляващите имат ясен план за действие, а вместо това само замитат големите проблеми и решават само козметичните'', допълни Кънчо Стойчев.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.