Поредна схема в системата на Министерството на икономиката и индустрията, за която ще плащаме всички ние: българските граждани, алармира бившият директор на "Кинтекс", уволнен от Корнелия Нинова - Александър Михайлов.

Ето какво разкрива той:

По 53 530 лв. на седмица или над 212 00 лв. на месец неустойки е заплашен да плаща „Кинтекс“ заради невъзможност да достави в срок боеприпаси поръчани преди повече от половин година! Това са поредни безобразия и щети, причинени от назначеното от Корнелия Нинова ръководство на ВМЗ, което приоритизира частни фирми за сметка на държавния интерес.

Хронологията:

През м. януари тази година „Кинтекс“ възлага на ВМЗ поръчка за артилерийски боеприпаси и заплаща съответния аванс. Преди да бъде уволнен от Нинова, директорът на предприятието инж. Гецов потвърждава предсрочна доставка още през м. юли и съобщава, че към 9 февруари част от количествата вече са произведени (вижте официалното писмо).

От юни обаче, по разпореждане на Корнелия Нинова, в завода е назначен неизвестният за никой в бранша и без един ден опит в производствено предприятие – Иван Иванов. От този момент нещата се преобръщат и постоянно 1-2 частни фирми изпреварват „Кинтекс“ и всички други клиенти на завода при получаването на продукция, въпреки че техните поръчки са направени месеци по-късно.

Произведеното количество снаряди, за което се пише в писмото от 9 февруари, мистериозно изчезва!

Логично изниква въпросът защо се случва всичко това? Отговорът е много ясен – защото в момента има огромно търсене на пазара точно за тези артилерийски изстрели, които се ползват интензивно в боевете в Украйна. Поръчките за тези стоки са толкова много, че само срокът за доставка има значение за клиента, защото по време на война, боеприпаси се купуват „на всяка цена“ в прекия и преносен смисъл на този израз.

Така частни фирми, които пререждат „Кинтекс“ в последните 2 месеца, генерират големи печалби, а държавният търговец е на ръба да изпадне в просрочие, да плаща неустойки и дори да се компрометира пред традиционен негов клиент.

Поредна схема в системата на Министерството на икономиката и индустрията, за която ще плащаме всички ние: българските граждани.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.