Бизнесменът Васил Божков обяви, че е подал сигнал и до европейската прокуратура за "рекет, злоупотреба и изнудване" към него от страна на управляващите в България. Миналата седмица Божков изпрати сигнала си до българската прокуратура, в който твърди, че разполага със снимки и записи от охранителни камери, които доказвали, че в продължение на 3 години - от 2017 г. до края на 2019 г., е предал директно на финансовия министър Владислав Горанов и на премиера Бойко Борисов над 60 млн. лв

"Все още никой от тяхна страна не ме е потърсил на посочения адрес и телефон, за да свидетелствам и да предоставя доказателства. Ще продължа да търся справедливост и обективност и чрез правните комисии към ЕС, отговарящи за подобен род проблеми. Сигналът ми е подаден и до департамент Legal services към Европейската комисия. В техните правомощия е да назначат трима независими прокурора за независимо разследване.

Ще предоставя доказателствата, записите и свидетелските показания по този случай на компетентните институции. Така ще предотвратя натиск и изчезване на свидетели, заличаване на следите и унищожаване на доказателствата", се казва в днешното съобщение на страницата на Божков във "Фейсбук".

Днес той пусна и своя чат-кореспонденция в Борисов, от която става явно, че премиерът и Васил Божков са обсъждали футболисти на "Левски" (да преминат към "Бистришките тигри") и Мая Манолова.

Към скрийншота Божков пише:

"Политическите обвързаности са паяжина. Политиците са неспособни, не желаят и не могат да решат проблемите на България.

Едни и същи лица се възпроизвеждат и си сменят местата. Като управление или опозиция. Времето им изтече.

Утре ще ви предложа идеи за нов политически проект.

#БъдетеЗдрави

PS: За настроение ви представям част от кореспонденцията си с Бойко Борисов."

Няколко дни след съобщението от 2 август, цитираните футболисти минават към "Витоша" (Бистрица). Както е известно, Борисов е почитател на "Левски", но играе футбол при ветераните на "Витоша".  

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.