От лакомия се преяжда. Дебелее се нездравословно и без липосукция, изходът може да бъде летален
 

На Бойко му стана навик, рефлекс, естествена реакция, като се види в небрано лозе, да му се привиждат атентати, преврати и каквили не други злини. Не сте забравили, вярвам, репликата му в парламента, че е поръчан от Доган и всеки момент ще падне мърцина в локва кръв на входа на Министерския съвет. Преди това или след това, няма особено значение, разтръби, че е получил по пощата куршум или патрон като предупреждение за неизбежната си и близка гибел.
Тайните служби, НСО, ДАНС и всички останали отговорни за безценния живот на премиера гузно премълчаха тия гръмки фойерверки за готовността на Бойко да жертва и живота си дори за благото на народа и България и не разкриха нито козните на Доган, нито подателя на коварното писмо с патрона или курушума. Всичко потъна в заслужено забвение, а публиката се умори да се смее и забавлява с тия откровени и първобитни глупости.

След двете оставки на Бойко, маркирани с такива комедийни репери от няколко дни отново е на мода параноята на Бойко и шайката му и усилено се заговори за сценарий за преврат, за едва ли насилствено сваляне на правителството и предизвикване на кървави безредици и хаос в смешната ни държава. Този път не се посочват конкретните инициатори на пъкленото дело, но по подразбиране се дава знак, че Нинова и БСП са в дъното на комплота, а може би и президентът е замесен и е готов да подаде тайна парола на могъщата ни авиация, която с бомби, ракети и снаряди ще размаже враговете на народа. Спотайват се и военните, както полицията, пожарнага, гражданската защита и скаутските отряди от Двореца на пионерите. Но това не пречи да се говори усилено за сценарий за преврат.

Разбира се, причините за тия имитации на страхове целят да внушат на обществото, че Бойко е светец и непримирим борец срещу злото, пък било това зло и въображаемо и измислено. Все познати от близкото и по-далечното минало пинизи и финтове за врага, без значение дали го има, или го няма тоя враг. На властта ѝ трябва призрак. Поредното плашило, зад което Бойко и ортаците му да се крият и да се оправдават, че яз. "Студена" са го източили червените призраци, които бродят наоколо в мрака, а боклуците от Италия са импортирани от агенти на Русия.
На мен не ми е известно българската власт да е изпадала в толкова комична, фарсова, пародийна и абсурдна ситуация от 1878 г. насам.

Лакомията е безконтролна алчност. Безконтролно и алчно изсякохме горите. Безконтролно и алчно съсипахме напоителните системи. Безконтролно и алчно раздадохме язовирите и водоемите на разни лакоми и ненаситни бандюги-бизнесмени, бивши сервитьори, тираджии, чейнчаджии, неграмотни спортисти, милиционери и доносници на ДС, нереализирани докрай БКП и ДКМС нискочели активисти...
Сега пищим, че някой (?!) е източил язовирите, направил си МВЕЦ (малка водно-електрическа централа), печели луди пари от водата, която е държавна собственост и плаща стотинки в замяна. Същите типове палят горите и изнасят дървесината наблизо и надалеч. Обаче, внасяме смет и боклуци. И се правим, че не знаем кой и кои са виновните за съсипията! Но се радваме на специализирани полицейско-милиционерски "акции" и други смешни мероприятия. От лакомия се преяжда. Дебелее се нездравословно и без липосукция, изходът може да бъде летален. Следва аутопсия.

Любо КОЛЬОВСКИ

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.