„Кажи му, аго, да му стане драго!“ - раболепно гъгне пред микрофоните Нещото. А после яхна самолета, ведно с „ефендито “и отпраши да спасява други страни и други народи, по на юг.  А навръх Националния празник му се полагаше официален банкет с „Аго“-то, тоест- турския президент  Реджеп Таип Ердоган.

И за да е потресът пълен, управляващите в мимикрия с Кризисния щаб по коронавирусът /какъвто нямаме все още...май/, забраниха честванията на връх Шипка по повод 142 години от Освобождението на България от турско робство.

Вие знаете ли случай за отмяна на национален празник на някоя държава в мирно време? И то заради недоказан вирус? Единствената сила, опълчила се на тази мутроолигархична банда, маскирана като държавно управление, се оказва коронавирусът, който пък...не се среща все още тук.
Страхът от освиркване на управляващите на святия за българите връх Шипка трови душиците им. Вече една жена "от Пекин" го е преживявала – не иска да се повтори пак. И разсилният между ЕС и Турция не си представя да се изкачи пеш по 894-те стъпала към върха, заобиколен от народа си. Затова заложиха капан за президента  Румен. Радев с отмяната отиде ли -арушава забраната, ако не се появи-  не уважава народа си.

От ГЕРБ, обаче, пренебрегнаха точно това - народа си, защото не го познават. Знаят само една част от него. Онази, стадната,  дето протяга мазни пръсти за сребърници. Онази, която продава брат, майка и баща, за да угоди на „аго-то“ и получи всевисшата му милостиня, онази част, която в нисък поклон, изхвърляйки задните си части, целува десницата му, оригвайки се блажено, предчувствайки  сладостта на  отплатата.

Не познаха този път! И народът ще е там, и президентът ще изкачи стъпалата на българската Голгота.  Защото е от тестото на народа си – обещал е да бъде на негова страна и го прави, поне досега.

А в скотобойната нека запомнят едно: народен гняв в тенджера не се задържа. Можеш да го запушваш, можеш да го забраняваш с декрет, да го маскираш и подменяш, да го арестуваш и газиш, но той ще надскочи капака на автоклава и ще се издигне нагоре, нагоре към небето. Но винаги ще излезе от тясната бутилка и ще клокочи над тиранина, защото така е устроена човешката матрица. Всяко търпение си има предел и край.

Край! Колкото и тази дума да плаши тиранията. Никой няма право да отмени празника в душата на един измъчен и несправедливо ограбван народ! Ничие перфидно съзнание няма да успее да подмени уважението на хората към единствения в държавата, заявил в прав текст и многократно, че ни управлява мафия, от която той сваля доверието си. Тук глухотата и късогледството на Европа нямат думата, защото  Трети март е начало на новата българска държава, независимо от препирните на „фили“ и „фоби“ през вековете. А върхът е превърнат в светиня и заема особено място в българското самосъзнание, независим от образователни реформи и соросови проекти.

Най-големият грях на шайката е, че се опита да подмени националното ни съзнание, че макар да не знае какво е туй ментален разпад, интуитивно го предизвикваше през десетгодишното си безметежно властване. Не успя да унищожи порива за справедливост на една от най-старите цивилизации в света. България няма да загине! Децата, които се раждат, ще я въздигнат от разрухата, защото такава е тяхната мисия!

Историята може да е гробище за изчезналите народи, но българският няма да е там.

Честит празник на всички, които носят Родината дълбоко в сърцето си, независимо къде се намират по широкия свят!

Да живее България!

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.