"Месеци наред ще продължи служебното правителство на кандидат-президента Радев и това е целта. Няма да има и следващо правителство, независимо от резултата. Защото партиите се държат безотговорно. Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ премиерът в оставка и лидер на партията Бойко Борисов.

Според него в момента се нанасят щети на демокрацията.

“Аз съм човек, който винаги дава отчет за парите на данъкоплатците. Изборите по време на пандемия са скъпо начинание и ги проведохме пред всички наблюдатели и неслучайно не бяха обжалвани. Преди изборите политическите партии имат своите програми, тактика на действие и е нормално за демокрацията".

"Точно, защото демокрацията е скъпо нещо, партиите са длъжни да направят да има стабилно управление. Има развити държави, които вярват в демокрацията. Аз благодаря на българите, че отново ни поставиха като първа политическа сила и тези коментатори, които говорят че ни били отвяли, не знам как го говорят. Отровното трио ни наричат токсични, нима БСП и ДПС не са токсични, "Да, България не са ли токсични, че никой не иска да работи с тях? Айде малко да си мерим думите. Само да напомня че ние само подкрепихме председателя на ЦИК", допълни още Борисов, цитиран от Epicenter.bg.

"ГЕРБ беше малцинство в ЦИК, защото там бяха представители на ДСБ и "Да, България“ им беше удобно да са там, защото имат евродепутат, ама сега, защото ВМРО изпаднаха под 4%, те побързаха да закрият квотата на ЦИК, само да видите какви демократи са", продължи той.

“Не може уважаемата Нинова да каже по-бързо да връщаме мандата и да закриваме парламента, защото Бойко управлява. А те си направиха мнозинство, за да обслужат Радев, неслучайно не направиха план за падемията, не случайно не гласуваха мажоритарния вот“, подчерта Борисов.

“Пак хвърлиха прах очите на хората с мажоритарния вот, някога когато има редовни избори. Как се съешиха в парламента, че отпадна субсидията от 1 лев., на Разпети петък да приемеш закон", изтъкна Борисов.

“Целта беше една единствена, а именно ЦИК, да се даде в ръцете на президента. ЦИК се назначаа от Радев, но парламентът, за да бъде диктатът пълен, не му направиха методология кой ще бъде председател. Или ще направят същото като в парламента, къде им е методологията. Или, ако не му дадат удобните хора партиите, той ще решава. Абсолютно погазване на всички принципи, като от 20 члена в ЦИК ГЕРБ имаше 7, всички бяха на другите партии", припомни той.

"Има една още по-смутаваща методология в парламента. Какво означава в един закон да напишеш при възможност, какво означава видео наблюдения при възможност? По какъв критерии ще го определят?", попита Борисов.

“Кога ще направят обществените поръчки, къде отиват сигналите, а хакерите? САЩ направиха агенция, която да се бори с намесата в изборния им процес.

Какво значи 100 процента машинно гласуване? Кога ще направят обществената поръчка и кога ще ги достаят или вече е избраната фирмата, което не ме изненадва, както стана с Грипените? Да питам как ще разнесат машините до Америка, Азия, Австралия, къде ще ги инсталират, кой ще наблюдава..." - продължи той.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.