"България даде вчера своя принос в световната медицината – изолира два щама на коронавируса. Софийският щам се оказа много безобиден и затова там тържествата не са отменени, а щамът на Шипка - твърде опасен. Надявам се управляващите да бъдат толкова загрижени и в бъдеще за здравето на българите", заяви с доза ирония държавният глава Румен Радев, който беше посрещнат от хиляди аплодиращи го българи на Паметника на Свободата - Шипка.

Ако властта се грижеше толкова за здравето на българина, нямаше да събраме всяка година пари за Българската коледа, допълни президентът Радев.

"Това е сърцето на България, това е духът на България! Както е казал Вазов: Не се гаси туй, що не гасне! Благодаря на всички българи, които въпреки всички манипулации, се качиха на върха. Поздрави всички онези, които не са се поддали на манипулацията. Както и всички българи от цялата страна, които носят носят в сърцата си България и силния свободолюбив български дух. Пожелавам на всички на днешния национален празник да носят в сърцата си България и свободолюбивия български дух."

Това бяха първите думи на държавния глава към присъстващите преди тържествените слова, които той отправи към българкия народ.

"България даде вчера своя принос в световната медицина. Софийският щам на коронавируса е беззъб и затова в София тържествата не са отменени, докато щама на връх "Шипка" създава опасност", заяви Радев.

Припомняме, че тържествата на Шипка по случай Националния празник на България на 3 март бяха забранени от областния управител на Стара Загора, излъчен от квото на "Обединени патриоти" (ОП).

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.