Иновативното българско чудо "Контрапротест" днес взима нов връх. Общинският съветник на ГЕРБ в Сливен и собственик на ядки "Кронос" натоварил служителите си в автобус и ги стоварил на контрапротеста на ПИК в подкрепа на Иван Гешев, научи Liberta.bg от свои източници, пожелали анонимност

Новото робовладелчество отново си показа "задните части". Оказва се, че обявеният за "контрапротест на ПИК", е и контрапротест на ГЕРБ. Собственикът на сливенската фирма за ядки "Кронос" Димитър Батаков и настоящ общински съветник на ГЕРБ в работното време на служителите си ги е натоварила на автобус от Сливен за София, без да им бъде обяснено накъде ги водят. В автобуса, малко преди София, са им казали, че понеже са на работа, ще ги водят да протестират в подкрепа на този, за който каже работодателя - в подкрепа на Иван Гешев и кандидатурата му за главен прокурор на България. 

Още по темата: Автобуси с роми потеглят към София за контрапротест в подкрепа на Иван Гешев

Не е изключено от гилдията на робовладелците на ГЕРБ, пардон -  работодателите, също да са постъпили по този начин със служителите си. 

Димитър Батаков е известен не само с ГЕРБ и ядки "Кронос"

"Общинският съветник от ГЕРБ в Сливен Димитър Батаков е ощетил града с над 1 млн. лв. чрез измамна схема за покупка на общински имот. През 2006 г. общината обявява конкурс за продажба на терена под сливенския битак. Площта от 9835 кв. м е с начална цена 950 000 лв., а изискването към купувача е да построи там постоянен пазар за промишлени стоки. Ако собственикът не го направи до 5 години, трябва да плати неустойка на общината от 950 000 лв.

На първо и второ място в конкурса се класират „Кронос екопетролиум“ и „Билд инвест“, свързани с герберския общинар от три мандата – от 2006 г. насам, съобщава „Офнюз“. Офертите на фирмите са сходни: „Кронос“ предлага цена от 3 012 012 млн. лв., с 5 млн. лв. инвестиции и откриване на 200 работни места,“Билд инвест“ предлага същите условия, но при половин милион по-ниска цена – от 2 525 525 лв. „Кронос“ обаче се отказва и отстъпва имота на класираната втора „Билд“.

Справка в имотния регистър показва, че придобитият общински имот е записан на сина на Димитър Батаков – Атанас. 11 години след сделката новият собственик не е построил пазар, не е вложил обещаните 5 млн. лв. и не е разкрил никакви работни места. Не е платил на общината и дължимата неустойка от 950 000 лв.
За измамата съдейства и тогавашният кмет Йордан Лечков, който внася в Общинския съвет предложение задълженията по договора да се прехвърлят на друг частен имот. Така може да се затрудни проследяването на задълженията и те да отпаднат по давност.

И до днес вместо модерен на мястото всяка събота има битак. Таксата за сергия е 10 лв. на кв. м, а парите събира доверен човек на Батаков. Пред „Офнюз“ общинарят отрича да има нещо общо.  Батаков е разследван през 2012 г. ГДБОП провежда акция срещу фирмата му „Кронос“ за укриване на ДДС, но случаят е потулен и нарушения не са констатирани. През 2011 г. пък Община Казанлък констатира, че договор с „Кронос екопетролиум“ за доставка на около 1 млн. литра газьол е неизгоден, тъй като фирмата на Батаков продава горивото на завишени цени, но и доставя червена нафта вместо промишлен газьол, при която разликата само в акциза е 550 лв. в ущърб на клиента. „Кронос екопетролиум“ към днешна дата доставя гориво и на „Пътнически превози“ в Сливен", пише Мигнюз.

Снимки от контрапротеста на ГЕРБ и ПИК, на които са уловени и служители на ядки "Кронос":

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.