Шоуменът и бъдещ политик Слави Трифонов иска евродепутатът на ВМРО Ангел Джамбазки моментално да подаде оставката си в ЕП заради шофиране в нетрезво състояние, с алкохол в кръвта над 1 промил

Слави Труфонов акцентира, че като евродепутат, след пиянския скандал, Джамбазки не може да дава добър пример в обществото.

При проверка на 7 декември от пътна полиция на Ангел Джамбазки, катаджийте са го поставили на тест-дрегер, който е отчел 1,5 промила алкохол в кръвта. Зам.-председателят на ВМРО е поскал да даде кръвна проба. Отнета му шофьорската книжка. Близо седмица инцидентът се пази в тайна, докато вчера гръмна по всички медии.

В телевизионни включвания Ангел Джамбазки изрази дълбоки разочарования от себе си, като заяви - "или ще спра да пия, или ще спра да шофирам". 
Припомняме, че по-рано през годината, отново като евродепутат, Джамбазки бе хванат на летището за полет с постолет.

Разкаянието на Ангел Джамбазки, който поставя под риск живота и здравето на гражданите, трябва да започне с поемане на политическа отговнорност и  подаване на оставката като евродепутат. С поведението си Джамбазки подрива авторитета на България и Европейския парламент.

Ето какво пише Слави Трифонов във Фейсбук:

"На 7 декември КАТ са заловили евродепутата Ангел Джамбазки да кара пиян. Резултатът трябва да е следният: Тъй като Ангел Джамбазки е евродепутат и трябва да дава пример за морал и отговорност, а си е позволил да кара пиян, застрашавайки живота на невинни хора, той веднага трябва да си подаде оставката. И да ни не представлява повече като евродепутат в Европарламента. Всяко друго действие или бездействие от негова страна, безусловно ще докаже, че той е безотговорен и като политик, и като човек. И целите му са били само властта, славата и самодоволството.
Всеки трябва да плаща цената за действията си, а цената, която трябва да плати Ангел Джамбазки е оставката му като евродепутат."

 

Колаж: Валдес Радев 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.