Апетитите на депутата и олигарх Делян Пеевски са на път да предизвикат международен скандал и България да бъде напълно отрязана от еврофондовете на ЕС. След неуспешния опит да овладее ЧЕЗ чрез Гинка, "Хлапето" отново целенасочено се е устремило постепенно да прилапа енергетиката и водата в България.

Източници на LIBERTA.BG от Франция ни уведомиха, че срещу френската фирма "Веолия", която държи концесията на Софийска вода, се упражнява институционален натиск от прокуратурата. По своите канали в България пред медията ни информацията бе неофициално потвърдена - има образувано досъдебно производство срещу "Веолия". Целта е да бъде взета за стопанисване чрез косвени представители Софийска вода, за да попадне в патримониума на Делян Пеевски, който притежава уникалната способност да довежда до фалит всичко, до което се докосне.

Veolia ("Веолия") е френска транснационална компания с дейности в три основни услуги и комунални области, традиционно управлявани от държавните органи - управление на водите, управление на отпадъците и осъществяване на енергийни услуги. Дружеството оперира в 48 държави.

Другата френска фирма, към чийто бизнес има претенции корпулентната българска мафия, е "Алстом". "Алстом България" е част от френската мултинационална компания Алстом. Компанията-майка проектира и произвежда системи и оборудване за транспортна инфраструктура, производство на енергия и електрическата мрежа. Базираното в София дружество се занимава с изграждане, модернизация и рехабилитация на топло, хидро и ядрени електроцентрали. 

За рекета в България над френски фирми е уводомен преди месеци и френският президент Еманюел Макрон. Като ответна реакция, засега, той е споделил мнение пред европейските депутати на Франция, че трябва да подкрепят резолюцията на Европейския парламент за липсата на върховенство на закона в България, както и се случи. Най-вероятно следващата мярка ще бъде спиране на еврофинансирането за страната ни.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.