Протестът пред посолството на САЩ е с призив: „Много ви молим, вземете си мутрата!“

От 16.00 часа пред сградата на ул. „Козяк“ се събират хора за протест, обединени от идеята да изкажат гражданската си позиция и несъгласието с подкрепата на международната общност в България към правителството на Бойко Борисов. Геополитически интереси могат да бъдат защитавани и с некорумпирано правителство, са категорични участниците.

Пред Фрог един от участниците сподели, че това е изцяло гражданска инициатива. Повечето от хора, които ще се съберат пред сградата на посолството се занимават с бизнес, предприемачество и обществена дейност. С протеста си искат да заявят ясно гражданската си позиция, която е против управлението на това правителство. Целта им е ясно да заяви несъгласието си, че международната общност у нас,  малко или много, подкрепя Бойко Борисов, без да обръща внимание на случващото се в страната ни години наред.

„Протестът ни е граждански. Посланието ни ще е: „Много ви молим, вземете си мутрата“.  Всички знаете, че бяха публикувани от Биволъ грами на посолството на САЩ, в които се вижда какво е отношението към управляващите  у нас и действията им. Искаме ясно да заявим, че тези геополитически интереси, които имат всяка една от чуждите държави у нас, могат да бъдат защитавани и с некорумпирано правителство.  За всички е ясно, че нещата се случват с подкрепата на великите сили и за нас е важно да им покажем, че е необходимо да се ангажират с реакция и действия.“, каза пред Фрог Анастас Гогов.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.