"За решетките е платено 29 хил. лева без ДДС. Офертата е приета и утвърдена от главния секретар. До мен стига докладна записка за вътрешно компенсиране на разходите в рамките на бюджета на НС". Това заяви председателят на НС Никола Минчев по казуса с металните решетки на парадния вход на парламента, като допълни, че е видял новите врати за пръв път едва тази седмица и дизайнът им не му харесва.

Животът на решетките за 34 хиляди лева ще продължи едва седмица. Те ще бъдат свалени този уикенд по предписание на Министерство на културата, но все още не е ясно кой ще покрие разхода на средства от бюджета на Народното събрание за закупуването, монтажа и демонтажа им и дали това ще е главният секретар на парламента. Минчев допълни, че ако се стигне да освобождаването му, няма да оповестява новината.

"Не съм поръчвал аз решетките в НС. Това, което се е случило, е, че администрацията се е свързала с фирмата, която е поставила идентични врати в края на 2019 г., началото на 2020 г. в сградата на партийния дом. Отправили са оферта и администрацията е приела тази оферта." - разказа още Минчев в кулоарите на паррламента.

Той намира за нередно такава голяма промяна по сградата да се прави без председателят на НС да бъде уведомен.

"Не искам да бягам от отговорност, все пак никой не ме е уведомил за това, а така е редно. В НС и всяка администрация неизбежно се работи с доверие", допълни Минчев.

От Народното събрание ще се съобразят с предписанието за премахване и акта на Министерството на културата и няма да ги обжалват в съда, поясни той. 

Вчера, след като председателя на парламента коментира, че металните решетки са сложени по предписание на НСО, допълни, че дизайнът им не му допада и не ги харесва:

 "За тема сигурност не мога да се изказвам, но нито естетически, нито символно, ми харесват. Това, че има монтирани врати без да съм видял дизайна, не му допада".

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.