Liberta.bg публикува многозначителен коментар на депутата от БСП Крум Зарков във Фейсбук. От него става ясно, че на управляващата коалиция ГЕРБ и ОП (Обединени патриоти) страшно много й липсва времето на комунизма и най-вече чл. 1 на Конституцията на НРБ, когато някои от тях са били с партийни книжки, а други по-късно се издигат до сегашните си постове поради комунистическото си потекло.

Днес те са "десни", "демократи", "либерали", "евроатлантици", докато премиера на България Бойко Борисов търси помощ от Турция, Русия и Китай (не се обажда на Тръмп, "с когото са много близки и ще му идва на гости в България") за справяне с коронакризата, която самите те предизивкаха. Защото от Американската амбасада (САЩ), май, не му "вдигат" след аферата "Барселонагейт".
Силно впечатление прави поправката на ГЕРБ в преди окончателното приемане на рестриктивния им закон, който не урежда обществените отношения и социално-икономическите "дупки", а се ползва като пълзяща диктатура и за прокарване на лобистки поправки, които да обслужат "техните хора", на които раздадоха плажните ивици и летните курорти (в т. ч и градове) по Южното Черноморие. Известни са както те - Маджо, Маргини... (които Валери Симеонов като вицепремиер посочваше от телевизионния ефир), така й косвените им представители - шофьори, гардове и друг вид обслужващ персонал, които уж стопанисват инфраструктурата. И за да не ги ощети тях, ГЕРБ иска да им удължи концесионните договори без добавена стойност за държавата, ощетявайки публичния интерес.

Ето какво пише Крум Зарков:

Из предложенията за промени в Закона за мерките по време на извънредното положение:

- Валери Симеонов предвижда “полицейски час”, докато други патриоти ще лишават от свобода до три години за разпространяване на невярна информация, вкл. в “интернет среда”. Свободата, Санчо...;
- от ГЕРБ толкова харесват закона, който приеха днес на първо четене, че предлагат промени във всичките му текстове - от първия до последния без изключение. А да, и в наименованието;
- и накрая, но съвсем не на последно място, пак от ГЕРБ идва предложението договорите за концесия или наем на плажове по Черноморието да се удължат с до една година и без допълнително плащане, за да се компенсира невъзможността за изпълнението им през летния сезон. Тук братя Аргирови сигурно биха запяли прочутата си песен, но не само на море замирисва.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.