От днес в 12.00 ч. в аптеките в страната, във времето на задължителната дезинфекция, фармацевтите ще бъдат пред аптеките за 15 минути, с жълти жилетки и плакати "НЕ ни е страх", съобщиха от Българския фармацевтичен съюз.

Акциите в подкрепа на председателя на БФС ще протичат при строго спазване на инструкциите за безопасност на Оперативния щаб за отстояние на 2 метра и използване на лични предпазни средства.

Фармацевтите са облечени, с жълти жилетки и държат плакати "НЕ ни е страх".

"Акциите в подкрепа на председателя на БФС ще протичат при строго спазване на инструкциите за безопасност на Оперативния щаб за отстояние на 2 метра и използване на лични предпазни средства. Магистър-фармацевтите ще покажат във времето за дезинфекция, че НЕ ГИ Е СТРАХ и ще продължат да разясняват на пациентите защо не може и не бива да се отпускат препарати без рецепти, какви са ползите от генеричната замяна и защо лекарите трябва да предписват генерично, особено във времето на извънредното положение в страната. Регионалните фармацевтични колегии - РФК в страната продължават да изпращат подкрепата си включително и със свои декларации като Кърджaли, Враца, Стара Загора, Добрич и др", гласи съобщението на БФС.

На сайта на Фармацевтичния съюз има и петиция в подкрепа на Стоименова под надслов "Да подкрепим свободата на словото"!

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.