Към служителите на пътна полиция в цялата страна е спусната депеша с дневен норматив за масово глобяване по пътя. На всеки 2 часа те трябва да изготвят и изпращат рапорт към Централата за броя на санкционираните, научи от свои източници в КАТ LIBERTA.BG.

На пръв поглед изглежда законообразно и напълно целесъобразно нарушителите на пътя да бъдат санкционирани с възпитателна цел, както е в цял свят, но в България, където действа репресивният модел на управление по мутренски, ситуацията е сравнително по-различна. Занятието е мотивирано от изцеждането на шофьорите на пътя, за да бъде попълнен по всякакъв начин изтънелият до краен предел държавен бюджет.

Патрулките с мобилни камери, при които вече е премахнат и всякакъв толеранс за километър в час отгоре, се позиционират умишлено не на рискови за ПТП места, където да всяват и респект, а на такива, на които се знае, че може да бъде допуснато и незначително нарушение.

На фона на икономическата криза, в която се намира България, мерките на управляващите допълнително допринасят за ощетяването на семейните финанси в страната с всякакви отежняващи и целенасочени активни мероприятия, удрящи по джоба на гражданите.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.