Прокурорката Евгения Станкова от Специализираната прокуратура, наблюдаваща делото за теча на базата данни от НАП, вече е дадена под съд от Асен Йорданов. Там ще доказва твърденията си!, пишат от Биволъ на страницата си във фейсбук.

Пред медиите наблюдаващият спецпрокурор по делото за хакерската атака срещу НАП Евгения Станкова коментира, че около две седмици преди теча на данни от приходната агенция да стане публичен, от "ТАД груп" са изпратили на Биволъ хакнатите файлове. По този начин тя публично обвърза журналистите от Биволъ и самата медия с процесното престъпление за кибертероризъм, без прокуратурата да притежава доказателства по твърденията на прокурор Станкова. Още тогава директорът на Биволъ Асен Йорданов съобщи, че ще изправи пред съда прокурор Евгения Станкова, като така й предостави възможност да обоснове тезите си, или да получи присъда за клевета.

Прокурор Евгения Станкова от Специализираната прокуратура се превърна в хит и нашумя, след като разсмя България и партньорските служби със съобщението си за подготвян "воден атентат". Служителите на "ТАД груп" опитали да хакнат и поливните системи пред парламента, за да могат да активират пръскачките, докато минават депутати. Това обяви на брифинг самата тя. От пресцентъра на Парламента тогава опровергаха твърдението на спецпрокурорката и обясниха пред медии, че поливната система не е на дистанционно управление, а на ръчно.

Все пак е много важно да бъде подчертано какво казва наблюдаващият прокурор по делото за кибертероризъм Евгения Станкова,относно запланувания предстоящ, но неосъществен, "воден атентат":

"Имало е такова желание, евентуално, при преминаването на автомобили на държавния глава или гости на нашето Народно събрание, да бъде активирана, евентуално, поливната част пред парламента, с което да се създаде затруднение в придвижването. Такава нестабилност води след себе си и нестабилност на цялата ни политическа система.

"Да видим сега какво още ще измислят марионетките на Гешев и Цацаров!? Нови обвинения, проверки, разследвания, а може би арести... за да им лъсне ....... същността пред целия свят, или ще постъпят по единствено правилния начин да кажат поне веднъж Истината, без клевети, фалшиви новини и други ченгеджийски диктаторски мурафети!", призовават от Биволъ.

Делото за клевета срещу Станкова вече е разпределено на съдия Станимир Миров от Софийския районен съд (СРС), са съобщили за "Дневник" от съда. Предстои Миров да се запознае с тъжбата на Асен Йорданов и да определи дата, в която да разгледа делото.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.