Доброволният отказ да ходите с открити лица, да работите и да пътувате, е най-прекият път към края на демокрацията и заличаването на постигнатата свобода.
Страхът побеждава. Болестта е маска на расизма. И на всичкото неприемане на различните. (отдръпваме се от хората с азиатска визия, които срещаме в градския транспорт. Случило се е. Разказано ми е.)
Алиби за липса на съчувствие и широка порта за всякакви безобразия (журналистка е свалена от самолета с делегация за Гърция, защото кашляла).

Психиатричното отделение във ВМА се преформатира в отделение за вируса. А психично болните къде отиват?! Изчезват, излекувани са?! Никой не пита и на никого не му пука за тях.

Заразени сме. Кога ще спрем да се събираме в театър, кино, клуб. Кога ще спрем съвсем да протестираме по площадите?! Защото може някой да се изкашля неправилно. А властта ще го обяви за терорист и заплаха за националната сигурност.

Карантината е подготовка за забрана за събирания и масови мероприятия. Естествено, от грижа. И за наше добро.

*преди да се запасите с боб и спирт за вечни времена, време е да започнете да си миете ръцете и да проветрявате.

Миролюба Бенатова
***

Д-р Светослав Тодоров от Университетската болница УМБАЛ-Бургас коментира паниката покрай коронавируса така:

Истерията с коронавируса минава тези със свинския и птичи грип и масовата психоза идва вповече! Само да припомня , че от предходните два щама много млади хора и деца загинаха, до този момент това не се случва с този вирус! Загиват възрастни и увредени пациенти! Не изпадайте в паника, и тази “настинка” ще преживеем! Светът е с отворени граници - нормално е да се разпространи с бързи темпове! Ще пием витамини, температуропонижаващи средтва, антивирусни медикаменти, антибиотици (ако се наложи), сироп против кашлица, както при всеки друг вирус и ще оздравеем! Казват , че се раждаме , за да умрем, но в краткия промеждутък- живеем! Нека живеем спокойно и пълноценно- по -лесно е!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.