Румен Радев се възползва прекрасно от страха на властимащите да посещават "Панорама" за да избягат от "сценките" с излизането от там с полицаи. И "превзе" Панорама като отиде сам и даде интервю.

Помня колко малко хора ми вярваха, когато започнах да правя протестите пред БНТ, които след това БOEC превърна в "Гражданска Панорама".
За съжаление мнозина все още не разбират ,че президентът е единствената институция, която не е превзета от олигархията и корупцията на Борисов-Пеевски-Гешев и взаимодействието с него е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ако ще се премахва тази власт и този модел.

Още нещо много важно - стерилните политики и отношения могат да доведат само да поредното установяване на недостатъчност на ресурсите за смяна на модела от стерилните. А истината е, че реалностите, като нагласи сред избирателите, изключват тази възможност. Не ме интересува дали някой ще влезе в Парламента, за да бъде представена отделно взета група избиратели, а СМЯНАТА на модела. Иначе излиза, че сме съучастници в театъра на демокрация, който вече се игра с "Реформаторския блок".

Ето тук е заровено кучето - когато направиха този модел, който изсмуква жизнените сили на икономика и общество, плени и подчини институциите и обезмисли в значителна степен изборите, нито Доган, нито Борисов, нито Пеевски, нито Цацаров, нито Гешев, нито олигарсите и който и да е от друг крепител на модела, не поставиха различията си отпред, а бързо се интегрираха с интереса си в общата схема и ОПГ, намирайки мястото си и изпълнявайки своята част от отговорности. Така се превърнаха в страшна самовъзпроизвеждаща се сила, която в продължение на години управлява и няма намерение изобщо да слиза от власт. Степента на груповата им солидарност, скрепена от мрежа от "келепир" на всякакво равнище предполага, нещо повече - задължава изграждането на аналогична солидарност и взаимодействие между отрицателите на този модел, без значение от какви идейни позиции изхождат те. Дали са леви, десни, центристки и т.н. В текущия модел на управление няма идеология, има интерес, поради което той не може да бъде разграден с доминиращи идеологически средства, извън "иделогията" на онези десет божи заповеди и разбиранията за почтеност и морал.
Така гледам на взаимодействието с всички - и от ляво, и от дясно, включително ролята и значението на Румен Радев, чието интервю е поредното доказателство за полезността му за общото дело и за институционален баланс. Ние, гражданите, не сме допуснати до "Панорама", но той е, и се възползва пълноценно.

С постоянните подозрения спрямо съседа по протест, които сега се преливат към него през внушенията на Бойко Василев - имал политически амбиции, можел да направи партия, както Триото, като Слави, Мая Манолова и т.н. Това е ключова опорка, която цели да имплантира подозрения и съмнения, които да подхранят поредната битка за надмощие между протестиращите. Аз казвам друго - конкуренцията между различните партии, сдружения, коалиции за правото на представителство на протеста е здравословна, защото нито Слави може да вземе гласовете на ДБ, нито ДБ да вземе гласовете на Слави.

Да не забраяме че най-важното предпоставка за успех на следващите избори не е кой колко ще вземе от активните избиратели на конкурента съсед по протест, а КОЙ ЩЕ УБЕДИ И МОБИЛИЗИРА НЕГЛАСУВАЩИТЕ!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.