Преди да публикуваме историята, разказана от Атанас Русев, за убитото от рибарски мрежи делфинче, за което институциите в България нехаят, показваме със снимка как се отнасят управляващите в България с хората... А какво да очакваме като отношение към безащитните животинки?!
Снимка на Stoyan Tonchev.
По поръчка на председателя на Парламента Цвета Караянчева, НСО извежда със сила от сградата на Народното събарние, бие и души майките от "Системата ни убива"

Това бебе делфинче на 6-7 месеца е намерено вчера към 16 часа около носа между Несебър и Равда. Причината за смъртта еднозначно е удавяне в рибарска мрежа. В района има много мрежи и таляни. Хората намерили трупа са звъннали неколкократно на 112, откъдето са им казали, че се "работи по въпроса". До 17 часа никой не се е появил.

Снимка на Atanas Rusev.Кадрите бяха разгледани внимателно от експерта Razvan Popescu и на много от тях бяха открити следи от мрежата, в която делфинчето се е удавило. Включително и следи от мрежата в самата устна кухина - до последно делфинчето се е опитвало да прегризе мрежата и да се освободи...

Трябва ли всяка година хиляди бебета делфинчета да намират смъртта си в рибарски и бракониерски мрежи, Снимка на Atanas Rusev.докато на някой в тази държава не му светне най-накрая, че може да направи нещо? Изминаха години - нищо не се е променило. Нито някой реагира на тези сигнали, нито кочината в морето ни се променя по някакъв начин. Наредени една след друга държавни институции с правомощия и отговорности, напълно бездейни и напълно излишни!
Кочина.

Благодаря на Robert Haritonov за сигнала, подробните снимки и предприетите действия! Ето какво още сподели той:

"Печалното е, че докото звъняхме напразно по телефоните, много чуждестранни туристи от Германия, Франция, Англия гледаха потресени окървавеното тяло на делфинчето и питаха толкова ли е ваврварска тази страна и толкова ли престъпно бездушни са институциите и властите в България... Да, престъпни и бездушни са!!!"

Снимка на Atanas Rusev.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.