Валери Симеонов нарече майките на болни деца "една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея /правописът е оригинален/ уж болни деца, без грам майчинско чувство и грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин, като инструмент за постигане на техните чисто материални цели".

Дали шумозаглушителят от Ямболско е бил поне за час до една такава креслива майка? Защото аз съм била и съм пазела увреденото й с раждане дете, докато жената тегли пари от банка, а то те бута с цялата си тежест и бяга към минаващите коли?
Дали маститият хотелиер е сменял гащи на такива деца и то на публично място, защото някой от тях не признават подробностите от пейзажа?
И дали този смръщен Зевс знае, че в отчаяние и безнадеждност някои от тези, кресливите, искат евтаназия за себе си и децата си?

Да кажеш на изтерзаните родители, че са без грам майчинско чувство и че използват рожбите си само с материални цели, означава, че в хода на собственото си материално домогване си загубил разсъдък. Законът бил приет под натиск! Ами като десет години е нямало натиск, защо до сега не са приемали, макар и бегло подобрение на съществуващия? И коя родителка ще изложи на пек и дъжд страдалната си рожба, само ей така, от материален интерес? 

Съвет от неприятел - нека високопарният вице посети само едно, единствено "пеперудено дете" само за час и да види смъкващата се по тялото му парцалена кожа, и че не може да яде нищо от "нашите" храни, и че мехлемите за мазане са непосилни за джобовете, защото се слагат всеки път при допир с предмети и вода. И че и къпането дори е проблем! И отново да повтори скверните си думи за онези, с крясъците!

Вещица е властта. Взема ти и малкото душа, която си имал. Избожда ти и очите, обвива сърцето ти в паяжина. Но поне те оставя да избираш.

Драги вице, съдбата понякога е ироничен отмъстител. Нали не искаш да гледаш "креслива" в дома си?
Защо ли те питам? Ти отдавна си мъртъв.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.