Целта на Васил Божков не е да "разобличи хунтата", а да се договори с Пеевски. В Доган и Пеевски е инструментът ("на Бога") за решаване проблемите на Божков - Гешев. Затова Божков не напада Пеевски, а опитва да се договори с него. Докато преговаря насочва атаката си изцяло срещу Борисов, но без да представи каквито и да са доказателства, а единствено задава въпроси и прави не особено убедителни намеци.

Това се превръща в тъп театър на самодейци, които използват умело публиката. Театър, който в крайна сметка ще обезсили Борисов, за сметка на Пеевски и Доган, а Божков ще се превърне във VIP изгнаник.

Няма положителни герои в този театър, всички роли са раздадени на престъпници, а те все още се държат заради многото зависими и нагазили до шия в помията.

Голямата им цел е проста - идват избори, ще се разпределят над 30 млрд. лв., а ДПС искат по-сериозно участие в тяхното разпределение, за сметка на традиционната клиентела около ГЕРБ. Ще опитат да реализират "широко коалиционно, програмно правителство, което да изведе България от кризата" от типа Беров, а те под повърхността тихо да усвояват милиардите, предназначение за възстановяването на страната.

Днес се навършват 30 г. от милионния митинг на СДС на Орлов мост. Случващото се "по високите етажи на властта" показва, че все още не сме успели да достигнем това, заради което стотици хиляди тогава протестираха - свобода, просперираща България.

Идват избори и ще трябва да се гласува, за да не се чудят всички - "Ама как откраднаха тези милиарди?".

Ивайло Мирчев

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.